Momiţi cu clase de salarizare să treacă în sindicatul lui Marciuc

Ion Popescu, liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, afiliat la Federaţia Naţională Mine Energie, îl acuză pe Adrian Marciuc, preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, că îi „suflă” membrii de sindicat. Popescu spune că Marciuc îi atrage colegii din sindicat cu tot felul de promisiuni de promovări în funcţii şi acordări de clase în plus, garantându-le că are susţinerea şefilor de cariere. În aceste condiţii, liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud a cerut clarificări la şefii unităţilor miniere.   

Sindicalistul Ion Popescu s-a revoltat după ce a primit informaţii că un lăcătuş mecanic de la Cariera Jilţ Sud a fost ofertat cu un post de excavatorist de către reprezentanţii sindicatului condus de Marciuc. Şi nu ar fi un caz singular, spune liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud. „Matrapazlâcuri pe care vor să le facă acum cu aşa-zisa împărţeală a celor 24 de milioane de lei pentru echilibrarea claselor. La Jilţ Sud, sindicatul lui Marciuc, prin interpuşii şi prin oamenii lui, a început să le promită oamenilor că îi face excavatorişti, că le dă clase dacă trec la sindicatul lui, având acceptul directorului de carieră, aşa zic ei. Nu voi mai accepta ce s-a făcut până acum ca directorul de carieră şi cu liderii de sindicat să facă ce vor ei”, a declarat Ion Popescu.

Acesta reprezintă circa 260 de salariaţi de la carierele Jilţ Sud şi Jilţ Nord. Adrian Marciuc spune că Popescu pierde din membri şi inventează scenarii ca să justifice plecarea acestora. „Visează! Pierde membri şi nu ştie ce să inventeze”, a reacţionat preşedintele Sindicatului Mine-Energie Jilţ Turceni.

 „O să fie transparenţă totală”

Liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud a mers marţi la şeful Carierei Jilţ Sud, pentru a-i cere lămuriri. „Domnul director mi-a comunicat că nu este adevărat nimic din ce se spune. Directorul de carieră mi-a spus că o să solicite formarea unei comisii formată din dânsul, şeful de sector şi lideri sindicali. O să fie transparenţă totală. O să mi se pună la dispoziţie toate clasele care s-au luat în 2017 de către toată lumea. Banii s-au dat cu prioritate pentru uniformizarea salariilor, începând de la cele mai mici, medii, spre cele mari. Cei cu salariile mici să ia mai mult, iar cei cu salariile mari să ia cel mai puţin. I-am cerut şi domnului director Cosmin Ceauşescu, să-mi pună la dispoziţie, pe tot EMC-ul, toate clasele care s-au dat în 2017. Pentru că nu este corect ca cei care au luat anul trecut să aibă şi acum prioritate să ia”, a precizat Ion Popescu.

Vizualizări: 3,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: