Rușeț: Vor fi criterii pentru armonizarea salarială

Suma de 24 de milioane de lei din care vor fi acordate clase de salarizare angajaților Complexului Energetic Oltenia va fi distribuită în baza unor criterii, a spus Ion Rușeț, consilier al directorului Complexului Energetic Oltenia.

Criteriile nu vor fi stabilite la nivelul companiei, ci al fiecărei subunități în parte, mai spune Rușeț. “Până pe 25 ianuarie directorii de subunități și liderii sindicali vor semna protocoale în care vor stabili criteriile în baza cărora va fi făcută împărțeala. Nu toată lumea va primi 1807 lei brut pe an, unii vor primi mai mult, alții mai puțin. Propunerile pleacă de jos în sus”, a spus Rușeț la Tele 3.

Acesta a explicat de ce nu au fost stabilite criterii unice pe companie: “Nu pot fi criterii unitare pentru că sunt situații diferite de la o unitate la alta. Sunt unități miniere din fosta SNLO care au avut niveluri de salarizare inferioare față de complexuri, sunt situații foarte diferite”.

Rușeț spune că este pentru prima dată când directorii de subunități au o asemenea responsabilitate: “Sindicatul trebuie să fie câinele de pază, nu începe împărțeala până nu semnează protocolul. Există o responsabilitate a șefilor de cariere”. (R.S.)

Vizualizări: 3,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: