Morega, condamnat definitiv

Completul de 5 Judecători al ÎCCJ a menţinut, joi, condamnarea deputatului Dan Ilie Morega la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul Fundaţia Tudor Vladimirescu, decizia fiind definitivă.

Astfel, un complet de 5 judecători al instanţei supreme a respins, joi, ca nefondate atât recursurile lui Morega şi ale celorlalţi inculpaţi din dosar, cât şi al DNA împotriva deciziei din luna mai a Secţiei Penale a ÎCCJ.

Deputatul Dan Ilie Morega a fost condamnat, pe 27 mai, de magistraţii Secţiei penale ÎCCJ la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în dosarul Fundaţia Tudor Vladimirescu. Morega a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de trei ani de închisoare, iar judecătorii au hotărât suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Morega a sumei de aproape 208.000 lei. Morega a fost obligat la plata a 30.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Tedor Popescu, trimis în judecată în acelaşi dosar, a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, ca şi Constantin Mihuţescu. Orodel Ion Radu Popescu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, iar Constantin Vlădăşel la un an de închisoare cu suspendare. Cei patru au fost obligaţi la plata de cheltuieli judiciare către stat de câte 7.000 de lei.

Decizia ÎCCJ în ceea ce îi priveşte pe aceştia a rămas, de asemenea, definitivă.

Dan Ilie Morega este în prezent deputat şi preşedinte al UNPR Gorj.

Dan Ilie Morega a fost trimis în judecată, pe 20 decembrie 2007, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Gorj. El a fost acuzat de trei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: