Morega îi scrie lui Ponta şi Băsescu

Dan Ilie Morega, în calitate de preşedinte la Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, împreună cu Constantin Creţan, preşedinte al Ligii Muncitorilor din România, a trimis ieri un „comunicat de presă” către mai mulţi lideri ai ţării. Mai exact preşedintelui Băsescu, premierului Ponta şi preşedinţilor celor două camere ale parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea.

Morega şi Creţan cer „măsuri urgente pentru schimbarea sistemului de subvenţie a energiei verzi”, ba chiar suspendarea schemei de subvenţie, fiind o perioadă de criză. Cei doi susţin că sunt ţări precum Germania şi Spania care ar fi luat o astfel de măsură. Ministrul Energiei Constantin Niţă declara însă acum câteva zile că FMI nici nu vrea să audă despre aşa ceva, motivând că firmele care investesc în energia verde din România au luat această decizie pe baza unei scheme de ajutor de stat şi nu ar fi normală modificarea acesteia.

Morega atrage însă atenţia asupra companiilor care sunt obligate „să achite zeci de milioane de euro pentru certificate verzi şi de CO2” şi care „pentru evitarea falimentului necesită disponibilizarea a mii de salariaţi”. Fostul deputat spune că în cazul CE Oltenia situaţia este mult mai gravă, din cauza „opririlor intempestive ale grupurilor termocentralelor”, fiecare repornire costând 5-6 miliarde de lei vechi.

Dan Ilie Morega a vorbit frecvent în ultimele luni de posibila concediere a mii de angajaţi în minerit şi energie, dar a fost în permanenţă contrazis de directorul Laurenţiu Ciurel, care a spus de fiecare dată că nu face concedieri colective în 2013.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: