Morega, la sfat cu Victor Ponta. Vezi ce i-a cerut!

Deputatul independent Dan Ilie Morega a avut discuţii cu premierul desemnat Victor Ponta, intrarea la acesta fiindu-i facilitată probabil de votul pozitiv de la moţiunea de cenzură. Acesta a spus că nu a cerut ceva pentru el, ci i-a spus că atunci când va schimba directorii să pună specialişti. Morega a uitat conferinţele la care recita poeme despre deputatul Ponta şi de mai multă vreme are opinii favorabile faţă de USL, dar apogeul a fost ieri, când în conferinţă de presă a prezentat cabinetul lui Victor Ponta.

Schimbarea de guvernare anunţată pentru săptămâna viitoare a schimbat deja discursul unor lideri politici. Deputatul independent Dan Ilie Morega a susţinut ieri o conferinţă de presă în care nu a mai prididit cu laudele la adresa viitorului cabinet Ponta.

În urmă cu câteva luni însă, deputatul Dan Ilie Morega se lăuda că a adus de trei ori mai mulți bani la primăriile din Colegiul 1 decât a adus Victor Ponta în Colegiul 6. „Colegiul 1 are de trei ori mai mult decât Colegiul 6, unde este Ponta“, spunea mândru Morega. De altfel, nici Ponta nu a avut de spus lucruri bune despre Morega, despre care a afirmat că este de domeniul trecutului. Ieri, Morega a luat la rând membrii Cabinetului Ponta. La lăudat. „În mare este un bun cabinet, are membri competenţi, profesionişti, cu experienţă, dar mai sunt şi câţiva cu semnul întrebării. Cel mai bun dintre cei buni este Florin Georgescu de la Ministerul Finanţelor, Chiţoiu la Ministerul Economiei. La fel şi ministrul de Interne Ioan Rus“, ultimul amintit de Morega fiind cu greu acceptat de Ion Iliescu. Morega a avut de spus câtva ceva despre fiecare ministru propus. Nu ştia multe despre Eduard Helvig de la Dezvoltare, iar la Externe Andrei Marga nu este o variantă potrivită. Una peste alta, Morega a enumerat toţi miniştrii propuşi de Victor Ponta. La final, cireaşa de pe tort. „Structura Guvernului Ponta este mult mai bună faţă de celelalte cabinete din cele patru ani“, a declarat Morega motivând că  miniştrii nu pot fi acuzaţi de fapte de corupţie. Oricum, chiar dacă nu duc în sparte fapte de corupţie, unii dintre miniştrii propuşi, Victor Alistar sau Mircea Diaconu, au probleme cu legea.

DISCUŢIE

Morega spune că a avut o discuţie cu Victor Ponta. „Am avut o discuţie de principiu, nu le-am cerut nimic. Nu i-am cerut nici lui Ponta şi nici altcuiva, pentru mine personal.I-am cerut lui Ponta ca atunci când îi schimbă pe papagalii care au fost paraşutaţi, să repună unii oameni în funcţie sau să pună oameni care sunt buni specialişti, iar cei care au făcut performanţă să fie menţinuţi“, a spus Morega.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: