O femeie, surpriza țărăniștilor pentru Primăria Târgu Jiu

Surpriza Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat Gorj pentru funcția de primar la Primăria municipiului Târgu Jiu este o femeie. Alexandra Beldean, pensionară, fost consilier la cabinetul unui fost senator PSD va candida împotriva lui Florin Cârciumaru, actualul edil al municipiului. Anunțul țărăniștilor a fost făcut la scurt timp după ce la Primăria Săulești au lansat o tânără de numai 22 de ani.

Alexandra Beldean, candidata PNŢCD-ului la Primăria Târgu Jiu, este pensionară și a lucrat în cadrul Consiliului Județean Gorj. ”Mă onorează cu această propunere. Din câte știu eu pentru municipiul Târgu Jiu nu a existat niciodată o propunere feminină. Încercăm și pe această cale să dăm frâu liber dezvoltării și emancipării femeii, precum și promovarea lor și în funcții mai înalte deoarece cred că pot face față”, menționează Alexandra Beldean. Le are ca model pe primărițele de la Alimpești și de Țânțăreni, Elena Mosor şi Maria Vasilescu, și îl laudă pe Florin Cârciumaru, contracandidatul său în lupta pentru primărie. ”Mă angajez să fiu receptivă la toate propunerile biroului nostru și vreau să mă implic în toate activitățile primăriei, dacă o să reușesc, deși avem un redutabil primar care se bucură de multă stimă și a și lucrat, se și vede, cu bune, cu rele. Poate că nu e rău să cunoaștem și pe cele rele că mi se pare că tot timpul se arată numai cele bune”, mai spune Alexandra Beldean. Până acum, la primăria Târgu Jiu şi-au anunţat candidatura Educard Berca (PDL), Gheorghe Pecingină (PP-DD), Vasile Bistreanu (PSD).

CANDIDATI

Tot cu această ocazie au fost lansați candidații pentru primăriile Arcani și Albeni. Astfel, pentru Primăria Arcani va candida din partea PNȚCD Gheorghe Condoiu, iar pentru Primăria Albeni Constantin Frunzaru. ”Noi vrem să înființăm asociații să lucrăm pământul nemuncit”, spune inginerul Condoiu. ”Din toamna anului trecut am stabilit să candidez și în tot acest timp am încercat să îmi fac un comitet cu oameni mai apropiați pentru a vedea ce putem face în ceea ce privește doleanțele lor”, menționează Constantin Frunzaru.

CALCULE

Matei Catrinoiu, liderul PNȚCD Gorj, spune că partidul pe care îl reprezintă va câștiga sigur două primării, însă nu vrea să spună care sunt acolo, de teama partidelor care racolează oamenii buni propuți de aceștia.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: