Morega: Managerii privaţi, numiţi prin şiretlicuri pesedite

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, contestă decizia CE Oltenia de a pune manageri privaţi la societăţile pe care de deţine. Morega este convins că sunt „şiretlicuri pesediste” pentru a fi menţinuţi mulţi ani în funcţii şefii de la Minprest, Medservmin şi UEF Motru.

Morega contestă intenţia lui Laurenţiu Ciurel de a pune manageri privaţi la firmele la care CE Oltenia este acţionar majoritar. „Ciurel aruncă mii de euro pentru firme de management privat. Se cunosc foarte bine o serie întreagă de şiretlicuri la care au recurs pesediştii de la nivel central, plătind banii grei pentru recrutarea lui Ciurel şi a membrilor Consiliului de Supraveghere. Auzi, selectează pe criterii profesionale? De unde? Acum aud acelaşi lucru din gura lui Ciurel, cel mai autorizat manager PSD, că doreşte să angajeze firme pentru recrutarea de manageri privaţi la Minprest, UEF şi Medservmin”, a declarat Dan Ilie Morega.

Acesta crede că reprezentanţii CEO încalcă legea. „Ciurel nu face altceva decât să încalce Legea 31/1990, privind societăţile comerciale, modificată şi republicată, întrucât fără să cheltuiască nici un leu AGA celor trei societăţi comerciale putea să organizeze concursuri stabilind foarte clar criteriile de performanţă şi obiectivele fiecărei firme, în funcţie de profilul ei”, a precizat Morega, care de-a lungul carierei a încheiat sute de contracte de management pentru cele 145 societăţi comerciale din portofoliul FPS, fostele întreprinderi din Gorj.

Despăgubiri pentru manageri

Dan Ilie Morega nu exclude posibilitatea de a fi prevăzute despăgubiri pentru managerii cărora li se reziliază contractul înainte de termen. „Substratul e foarte clar. În primul rând, să prostească gorjenii, în special pe mineri şi energeticieni. În al doilea rând, să-şi betoneze clienţii politici în jilţuri, iar în al treilea rând să le încheie contracte stabile pe cel puţin 4-5 ani şi eventual, dacă se poate, cei desemnaţi manageri să primească despăgubiri dacă li se reziliază contractele înainte de termen”, a declarat Morega. „Adie un vânt de schimbare guvernamentală, parlamentară şi locală. Parcă o să vedem cu toţii că vor fi selectaţi aceiaşi manageri care şi-au dovedit incapacitatea managerială şi au adus societăţile unele în faliment, altele nu mai au mult”, a menţionat Morega.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: