Morega: Negocierile cu PDL pot continua in teritoriu

PSD Gorj trebuie să facă un protocol scris cu liberalii dacă doreşte colaborarea acestora la nivel de judeţ. Aceasta este principala concluzie pe care a tras-o liderul filialei judeţene, deputatul Dan Ilie Morega, după vizita "de pace" făcută de Dan Radu Ruşanu la Târgu Jiu, vizită care a presupus şi o întâlnire cu social-democratul Ion Călinoiu. Şeful liberalilor gorjeni spune că partidul său va continua negocierile în plan local cu democrat-liberalii atâta timp cât nu există un protocol încheiat cu social-democraţii.

Colaborarea cu PSD a fost cerută de vicepreşedintele liberal Dan Radu Ruşanu, prezent miercuri la Târgu Jiu, acesta având o întâlnire cu Morega, Ion Călinoiu şi Radu Angheloiu. Ruşanu a declarat cu această ocazie că şi colegii săi de la Gorj trebuie să respecte linia de la centru a partidului, Morega invocând însă în apărarea sa faptul că, la Gorj, PSD nu are un protocol scris cu PNL şi nici nu şi-a onorat promisiunile făcute. "Ei n-au făcut un protocol scris cu noi pentru că atunci ştiu că ar avea responsabilităţi majore. Aşa merg cu vorba şi spun că ne înţelegem noi, că suntem de aici din judeţ cu toţii, dar uite că ei îşi fac de cap şi pe noi ne găsesc buni doar când au nevoie de voturile noastre", spune liderul liberal.

Deputatul Morega spune că în localităţile din judeţ colaborarea dintre PNL şi PDL poate continua atâta timp cât reprezentanţii celor două partide reuşesc să se înţeleagă în plan local. Liderul liberal afirmă că în lipsa unui protocol cu PSD, consilierii judeţeni ai PNL Gorj nu sunt obligaţi să voteze toate hotărârile puse în discuţie, Morega menţionând că există însă proiecte susţinute de PNL şi PDL care pot să aibă şi sprijin de la PSD.

Manta ar vrea şef interimar la filială

La întâlnirea mai marilor organizaţiei judeţene de miercuri seara a fost prezent şi Pantelimon Manta, care i-a propus lui Dan Radu Ruşanu ca şefia PNL Gorj să fie asigurată interimar de un reprezentant de la nivel central până când în organizaţie au loc alegeri "corecte". Fostul deputat a participat la întâlnirea pe care Ruşanu a avut-o cu liberalii din judeţ, el spunând că a fost invitat de către vicepreşedintele PNL pentru a fi prezent la acele discuţii. Manta afirmă că organizaţia poate să aibă parte de linişte în perioada următoare dacă măcar cu o lună înainte de alegerile interne în fruntea ei va fi numit un preşedinte din partea conducerii centrale.

Manta nu ştie dacă Ruşanu şi-a însuşit propunerea sa, dar spune că apreciază faptul că, după mult timp, a fost invitat la o şedinţă de partid, fostul deputat susţinând că nu a fost exclus din PNL Gorj. Liderul PNL Târgu Jiu, Dian Popescu, declară însă că Manta este exclus şi că trebuie să urmeze calea statutară pentru a redeveni liberal cu acte în regulă. Popescu spune că nici nu ştie cum de a fost posibil ca Manta să participe la întâlnirea cu Ruşanu, în timp ce fostul deputat declară că la întâlnirea respectivă i-a fost dat chiar cuvântul pentru a se adresa colegilor de partid. "De ce nu m-au dat afară- Am luat chiar cuvântul şi le-am spus ce aveam de spus", declară, în replică, Manta.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: