Morega nu mai vrea finanţare la Pandurii şi cere anchetă DNA

Liderul liberal Dan Ilie Morega a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că solicită public Direcţiei Naţionale Anticorupţie să verifice fondurile folosite de clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, acesta pronunţându-se pentru încetarea finanţării echipei cu bani care provin de la bugetul de stat sau de la societăţile de stat din minerit şi energie. O asemenea idee o formulase recent Ion Călinoiu, deşi, în alte chestiuni, cele legate de drumuri, Călinoiu a fost făcut praf de cel care acum un an i-a asigurat majoritatea în Consiliul Judeţean.
 Şeful PNL Gorj a precizat că, în opinia sa, nici Consiliul Judeţean, nici Primăria Târgu Jiu, dar nici Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari nu trebuie să mai finanţeze echipa de fotbal, acesta punând sub semnul întrebării modul de folosire a banilor. "Să termine cu finanţările în fotbal. Iubesc fotbalul, îl iubesc, dar iubesc mai mult oamenii. Sunt mai aproape de sărac, decât să merg la fotbal. Cer la modul imperativ ca nici Consiliul Judeţean şi nici companiile de stat să nu mai dea un leu la fotbal. Peste tot fotbalul se autofinanţează, dar nu prin umplerea buzunarelor de către Condescu. Cer DNA să verifice cum s-au gestionat banii care au venit masiv din minerit şi energie de către acest îmbuibat al sindicatelor", a menţionat Morega, care a fost trimis deja în judecată de DNA în două dosare de corupţie.

 Parlamentarii care îl critică pe Condescu – clienţi ai DNA

 Preşedintele Clubului Pandurii, liderul sindical Marin Condescu, a declarat că nu are nimic împotriva oricărui control, mai ales dacă solicitarea vine de la Morega. "El a rezolvat problemele judeţului atunci când a fost la guvernare şi acum a trecut la sport, nu e rău deloc. Ca să fie însă moral acest demers al lui el ar trebui să îşi rezolve mai întâi propriile probleme pe care le are cu justiţia. Aţi văzut că toţi parlamentarii aceştia care mor de grija noastră au propriile probleme cu legea. Mugurel Surupăceanu şi Dan Ilie Morega sunt dovezile cele mai elocvente, ei nu mai pot de grija minerilor, când, de fapt, lucrurile stau cu totul altfel. Clubul a fost verificat şi supraverificat de Direcţia de Finanţe inclusiv înainte de a obţine licenţa pentru Liga I, aşa că au mai fost controale şi sigur vor mai fi", afirmă Condescu. Dan Ilie Morega şi Marin Condescu sunt în conflict de mai mulţi ani, disputele dintre ei pornind din noiembrie 2004, când fiecare şi-a arogat merite în obţinerea procentului de 53% de preşedintele Traian Băsescu în judeţul Gorj în turul doi al alegerilor prezidenţiale.


Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: