Morega nu vrea viceprimar la Motru. Ce face dacă i se forțează mâna

În Motru se duc discuții aprinse pentru stabilirea unei majorități în Consiliul Local. Se pare că liberalul Gigel Jianu și-ar dori să fie viceprimar, în timp ce Cosmin Morega - cel care a câștigat alegerile - vrea să conducă singur primăria. Morega a ținut să precizeze faptul că, dacă i se va forța mâna, va lua în calcul varianta unui administrator public în Motru.

Mandatul lui Cosmin Morega a fost validat miercuri de Judecătoria Motru. Cel mai probabil acesta va fi învestit săptămâna viitoare în funcția de primar.

Morega a ținut să precizeze de pe acum că nu își dorește viceprimar la Motru, în contextul în care se poartă discuții aprinse pentru constituirea majorității în Consiliul Local. ”Se poartă discuții aprinse aici, la Motru, mai ales inițiate de tabăra PNL, pentru că domnul Gigel Jianu se autopropune viceprimar și se încearcă cumpărarea unor consilieri locali pentru crearea unei majorități. Li se primit posturi de directori prin cariere și alte funcții, se fac presiuni la CEO. Vreau să spun clar și pe această cale că eu nu îmi doresc viceprimar la Motru”, a precizat Cosmin Morega.

Nu doar Partidul Național Liberal vrea majoritate în Consiliul Local, ci și Partidul Social Democrat. Morega este deschis la o înțelegere cu cei de la PNL, dar condiția este una singură. ”PSD are 8 mandate și PNL 6. Noi avem nevoie de 2 consilieri, iar ei de 4. Eu iau în calcul o majoritate în Consiliul Local, inclusiv cu cei de la PNL, atâta timp cât nu îmi impun viceprimar. Sunt pregătit și pentru scenariu galben, dar și pentru cel roșu. Dacă îmi forțează mâna voi alege varianta cu un administrator public, dar, spun încă o dată, nu viceprimar. Eu sunt capabil să conduc acest oraș și fără viceprimar și fără administrator public”, a mai spus Morega.

Cosmin Morega explică și de ce nu își dorește viceprimar la Motru. ”Decât un viceprimar, mai bine angajăm câțiva oameni la serviciul public din Motru și facem treabă”, a concluzionat alesul motrenilor.

Vizualizări: 2,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: