Morega: Ponta se foloseşte de CEO în acest rahat politic

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, susţine că Victor Ponta se foloseşte de Complexul Energetic Oltenia în scandalul politic. Morega crede că Ponta urmăreşte să pună mâna pe conducerea partidului, de la nivel central, şi că vrea să-şi pună oamenii lui în fruntea organizaţiilor judeţene din ţară. Morega spune că, nu întâmplător, Alin Văcaru şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al PSD Gorj. Ba mai mult, asociază revenirea lui Victor Ponta pe scena politică, cu zvonurile potrivit cărora s-ar strânge semnături pentru Laurenţiu Ciurel.

Rep.: Sunt zvonuri potrivit cărora s-ar strânge semnături pentru revenirea lui Laurenţiu Ciurel la conducerea Complexului Energetic Oltenia. Cum comentaţi?

Dan Ilie Morega: Din câte cunosc, Ciurel ar fi fost şi la minister, cu Dian Popescu, dar inclusiv Dragnea l-a refuzat. După părerea mea, nu cred că Laurenţiu Ciurel va reveni la conducerea CE Oltenia, ar fi o chestiune catastrofală, oamenii nu-l doresc. Îl doresc o parte din sindicaliştii de la SMEO, cărora le-a făcut diverse favoruri, angajări, măriri de salarii. Cum să vrea angajaţii pe unul care a făcut disponibilizări şi le-a tăiat salariile cu 40%? Pe mine mă surprind, însă, declaraţiile lui Victor Ponta vizavi de Guvern şi de propriu partid.

 Rep.: Vă referiţi la declaraţiile prin care spunea că în Guvernul Grindeanu nu sunt persoane pregătite pentru a rezolva problemele CEO şi că el s-ar lupta cu PSD pentru această companie?

D.I.M.: Da, sunt declaraţii de imbecil, de golan. Sunt chestiuni ruşinoase pentru Ponta. Din 11 decembrie el n-a mai trecut pe la partid şi nici pe la Parlament, a fost plecat o perioadă mai lungă. Este la fel de neînţeles cum îl critică pe Grindeanu, pe primul ministru, spunând că nu are experienţa necesară, dar Ponta ce experienţă a avut el? A avut experienţa de trădător care l-a trădat pe Geoană, când a avut responsabilităţi în campania electorală de la prezidenţiale, dar a spus că nu l-a votat pe Geoană, ci l-a votat pe Băsescu. Ponta e un trădător, un dezbinator şi un combinagiu. Ăsta e respectul pe care i-l dă lui Cârciumaru, după ce a mers cu el de mânuţă şi transporta oameni să nu mănânce bătaie de la Marcel Romanescu la alegerile din 2008.

 Rep.: Ce credeţi că urmăreşte Ponta cu această atitudine?

D.I.M.: Intenţia lui este clară, vrea să pună mână pe conducerea partidului şi să-şi pună oamenii în funcţii de conducere la nivelul judeţelor. Ponta vrea să bage Complexul Energetic Oltenia în acest rahat politic. El se răzvrăteşte împotriva tuturor, a partidului, a Guvernului, tocmai când partidul are nevoie de unitate mai mult ca oricând. Ponta nu numai că încearcă să dezbine la nivel naţional, dar încearcă să dezbine PSD şi la nivelul judeţului Gorj. Nu e întâmplătoare declaraţia lui Alin Văcaru, tam-nesam, că vrea să candideze la şefia PSD Gorj. Nu spune nimeni ca cineva să stea o veşnicie la conducerea unui partid, dar nu era momentul acum. Ei trec printr-o perioadă în care trebuiau să fie uniţi. Pentru ei este foarte important să nu piardă municipiul şi chiar se poate întâmpla acest lucru. 

 Rep.: Care credeţi că este poziţia domnului Florin Cârciumaru, vizavi de implicarea CE Oltenia în scandalul politic?

D.I.M.:  Poziţia lui Cârciumaru ar trebui să fie una corectă, să susţină actuala echipă care nu este infestată cu nimic şi care are foarte bune intenţii. Declaraţiile lui Ponta sunt ca urmare a faptului că Dragnea l-a mai pus pe listă, iar Cârciumaru l-a susţinut să vină iar la Gorj, când, de fapt, la Gorj nu a făcut nimic. Ponta este un fel de trădător, un dezbinator, un mincinos şi golan. Din ce a promis n-a făcut nimic pentru Gorj. Acum spune că-l interesează CEO şi se luptă cu PSD, cu partidul şi cu Guvernul lui, dar eu îl întreb de ce este nevoie să lupte acum, când, de fapt, a avut şi partidul şi Guvernul în mână. În timpul lui au fost disponibilizaţi peste 3000 de oameni, iar CEO în aproape patru ani, când a fost condus de Ciurel, a făcut pierderi de aproape o jumătate de miliard de euro.

Vizualizări: 781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: