Morega: UATAA a fost lăsată să moară. Sute de cetățeni se debranșează

Situația Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru este tot mai grea. Văzând că lucrurile se complică, mulți motreni au depus cerere de debranșare, iar numărul acestora nu este unul mic. Primarul din Motru spune că sunt peste 500 de astfel de solicitări doar până în prezent.

Din cauză că nu a avut bani pentru achiziționarea certificatelor de carbon, Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru riscă falimentul. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că a solicitat un împrumut de circa 10 milioane de lei de la guvern, însă a primit doar jumătate. Edilul acuză statul român că a distrus uzina încet, dar sigur.

”Este acest demers al cetățenilor de a se debranșa într-un număr foarte mare. Cred că sunt peste 500 de cereri în prezent. S-a ajuns aici pentru că nu s-a obținut acea solicitare de finanțare. Este vorba despre acordarea sprijinului financiar pentru subvenție și pierderi induse. Am avut întâlniri cu ministrul Energiei și cu deputatul Dan Vîlceanu. Dânsul mi-a spus că, dacă nu se va găsi o variantă pentru sprijinul financiar, UATAA va intra în faliment. Uzina a fost lăsată să moară singură, fără ca cineva să ne spună ce se va întâmpla. Cetățenii ar trebui să știe din timp. Nu poți face o branșare la gaz peste noapte”, a spus primarul din Motru, Cosmin Morega.

Ba mai mult, primarul din Motru spune că șefii UATAA l-au mințit în privința achiziționării de certificate de carbon. ”A venit această problemă a certificatelor de CO2. Pot să spun că cei din conducere m-au dus în eroare și nu mi-au spus adevărul. Mereu când îi întrebam spuneau că s-au achiziționat 200-300 de certificate de carbon, însă realitatea este alta. Nu au mai mult de 60 de certificate, dintr-un număr de peste 47.000. Au așteptat probabil să crească și prețul să le achiziționeze cu 45 de euro”, a mai spus Morega.

Uzina se află și acum în insolvență, însă riscurile sunt extrem de mari dacă nu vor primi banii necesari din partea statului român.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: