Câte locuri de muncă a adus programul Start–up Nation

Cele câteva sute de firme înființate în Oltenia pe Programul Start–up Nation au contribuit la angajarea a circa 1.200 de persoane, cele mai multe din grupuri defavorizate.

Din cele 1.628 de firme care s-au înscris în primul an de aplicare al acestui program, doar puțin peste 500 aveau Acorduri de finanţare în decembrie anul trecut, însumând un total de 92.524.565 lei, sume care au fost achitate beneficiarilor. „Prin intermediul acestui program au fost create în cadrul regiunii de dezvoltare peste 1200 de locuri de muncă dintre care peste 1000 au făcut parte din grupul ţintă al programului (şomeri, absolvenţi şi persoane defavorizate)“, se arată într-un document pus la dispoziție de Instituția Prefectului Gorj.

Plăţile au fost efectuate din conturile de tranzit ale celor 3 bănci partenere, Banca Transilvania, CEC Bank şi BCR. Din punct de vedere al repartizării pe judeţe, au fost finanţate 265 dosare în Dolj, 88 în Olt, 58 in Gorj, 36 în Mehedinţi şi 61 în Vâlcea.

Pentru ediția care se află acum în derulare, în cadrul Regiunii Sud-Vest Oltenia s-au înregistrat 3419 planuri de afaceri, dar urmează să vedem în câte cazuri vor fi semnate acorduri de finanțare.

Vizualizări: 741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: