Mort la 12 ani! S-a înecat în Gilort!

Sfârşit tragic pentru un puşti de 12 ani din Vladimir, care a murit joi seara sub privirile rudelor sale, după ce intrase în apa Gilortului pentru a se răcori. A rupt-o la fugă de lângă mama sa pentru a ajunge primul la baie, negândindu-se o clipă că se va arunca într-o groapă adâncă de 4 metri, în care îşi va găsi sfârşitul. Apa l-a scos la suprafaţă destul de repede, însă nimeni nu a mai putut să îl readucă la viaţă.

Gigel Riza mai fusese la Gilort cu două zile înainte şi se simţise foarte bine, acum nimeni neştiind dacă el s-a scăldat în aceeaşi groapă sau într-o zonă apropiată. Cert este că a venit la râu împreună cu mama sa, cu cele cinci surori pe care le avea, dar şi cu un unchi şi o mătuşă. Pentru că erau prea mulţi în maşină, unchiul le-a cerut celor de pe bancheta din spate să coboare pentru ca el să poată coborî panta spre râu fără să lovească maşina la praguri.
Băiatul de 12 ani a rupt-o la fugă de lângă mama sa, după care nimeni nu l-a mai văzut în viaţă. „Era un copil foarte ruşinos şi cuminte. Mama s-a gândit că poate el îşi face necesităţile prin vreo tufă, că se fereşte de surorile mai mici ca să nu-l vadă, şi nu s-a gândit că se întâmplă aşa ceva. L-a văzut doar în apă, iar când l-a mişcat a început să ţipe că s-a înecat băiatul”, a povestit o mătuşă a lui Gigel.

Unchiul care l-a adus cu maşina pe băiat la apă îşi aminteşte că puştiul a insistat în fatidica zi să fie adus la scăldat în locul respectiv, de parcă moartea l-ar fi chemat acolo. „Niciodată nu a fost atât de insistent. A tot zis să-l aducem aici că e cald şi am zis să venim cu toţii să ne răcorim un pic. El mai fusese aici, nu ştiu dacă în acelaşi loc, dar a mai înotat aici acum două zile”, a spus unchiul Valentin Păuna.

Prim-ajutor de la poliţist

Ţipetele mamei i-au alarmat nu doar pe cei cu care aceasta venise la scaldă, ci şi pe localnicii care, în scurt timp, s-au strâns cu mic cu mare pentru a vedea ce s-a întâmplat. Oamenii au sunat la 112 şi au cerut ajutor, dar până la sosirea unor medici de folos a încercat să se facă un poliţist din Vladimir, care minute în şir a încercat să îl resusciteze pe băiatul de 12 ani. Şeful de post din comună, Marcel Tudorin, aproape că plângea în timp ce făcea manevrele de resuscitare, în timp ce colega sa, mamă a doi copii, şi-a dat drumul lacrimilor, dându-şi seama care va fi finalul trist al întâmplării.

Un echipaj medical de la Turceni a ajuns primul la locul faptei, iar apoi alte două salvări de la Târgu Jiu au mers la locul incidentului, operaţiunile de resuscitare durând mai bine de o oră. Medicii au plecat extrem de trişti de acolo pentru că tot efortul lor a fost în zadar, spre deosebire de rezultatele pe care le avuseseră cu câteva ore mai devreme, în cazul femeii înecate la Săcelu şi salvată la timp.

Copil cuminte şi harnic

Moartea lui Gigel Riza i-a întristat pe toţi cei care l-au cunoscut, la locul tragediei venind inclusiv dascăli de-ai săi de la şcoală, care au avut numai vorbe de laudă despre el. Puştiul era un elev de nota 10 pe linie, mergea în fiecare duminică la slujbele de la biserică, îşi asculta mama şi avea grijă de surioarele mai mici. Trupul neînsufleţit a fost ridicat de Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirii cauzelor exacte ale decesului. La toamnă băiatul trebuia să meargă la şcoală în clasa a şasea, dar acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată, o clipă de neatenţie frângând o viaţă.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: