O nouă încercare de arestare a traficanţilor de Xanax

Procurorii DIICOT Târgu Jiu încearcă să obțină azi de la Înalta Curte de Casație și Justiție ceea ce nu au reușit acum două săptămâni la Curtea de Apel Craiova. Ei vor în continuare să îi bage după gratii pe cei 9 membri ai unei rețele specializate în traficul de Xanax și alte medicamente cu efect psihoactiv în Norvegia.

Acum două săptămâni, procurorii şi ofițerii antidrog de la Crima Organizată au făcut descinderi la mai multe adrese din țară, dar și la Târgu Jiu, în urma operațiunii respective mai multe persoane, inclusiv din municipiu, fiind încătușate pentru 24 de ore. Judecătorii din Bănie nu au emis însă și mandatele de arestare preventivă pe care le așteptau anchetatorii, dosarul judecându-se la Curtea de Apel pentru că în rețea este implicat și un avocat din Mehedinți, instanța de la Craiova fiind competentă în soluționarea unor astfel de cauze. Capul rețelei, un tânăr din comuna mehedințeană Șimian, George Eduard Cîrțog, a primit mandat pentru arestare la domiciliu, restul membrilor grupării fiind sub control judiciar. Verdictul a fost contestat de anchetatorii gorjeni, însă judecarea acestuia are loc de abia azi, vacanța judecătorească făcând ca decizia finală a magistraților să fie dată după două săptămâni de la descinderi.

Ancheta procurorilor gorjeni a început în mai anul trecut „in rem”, un oarecare George fiind identificat ca fiind în căutarea unor potențiali clienți din Gorj și Mehedinți interesați de Xanax, un medicament care în combinație cu alcoolul are efectul drogurilor. Marfa era adusă din Serbia și Bulgaria, dar și de la depozitele unor farmacii din țară, prețul unei cutii de medicamente, în funcție de concentrația acestora, ajungând până la 60 de lei. În primăvară ancheta procurorilor DIICOT Târgu Jiu evidenția deja existența unei rețele de traficanți, formată din persoane care asigurau proveniența medicamentelor în țară, dar și transportul și vânzarea spre Norvegia sau Gorj și Mehedinți, în rețea fiind implicate și persoane din cartierul Obreja, la care s-au și făcut descinderi.

În cele din urmă George a fost identificat în persoana lui George Eduard Cîrțog, în rețeaua sa fiind implicat, printre alții, fratele acestuia, un avocat mehedințean, dar și un tânăr din Cluj, la care anchetatorii au descoperit în timpul perchezițiilor și un pistol.  La percheziții s-au descoperit și zeci de mii de medicamente de Xanax, Diazepam și Rivotril, care figurează pe lista drogurilor. Farmacistul Marius Herciu s-a implicat, de asemenea, în rețea și le procura amicilor săi medicamentele cu efect psihoactiv, anchetatorii fiind de părere că din afacerea respectivă traficanții au câștigat sute de mii de euro.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: