Salariată a CE Oltenia, salvată din bazinul de la Săcelu

O femeie de 53 de ani din Târgu Jiu a mers la tratament la Săcelu, dar a fost la un pas de moarte după ce aproape s-a înecat intr-un bazin cu apă sulfuroasă. Un asistent medical de la baza de tratament a făcut manevre de resuscitare timp de mai bine de o jumătate de oră, până la venirea unei ambulanţe, reuşind să o menţină pe femeie in viaţă. Aceasta a fost transportată la spital unde va rămâne sub supravegherea medicilor si in zilele următoare.

Incidentul s-a produs joi, in jurul orei 11.00. Femeia intrase în apă pentru a începe tratamentul cu nămol sulfuros. Aceasta mersese acolo pentru tratament reumatic, dar nu a spus că este epileptică. În timp ce se afla în apa adâncă de peste un metru si jumătate, femeii i s-a făcut rău. În momentul in care a început sa plutească pe apă, cei de lângă ea au crezut că face pluta. În realitate, aceasta se înecase şi de abia după ce cineva a observat lucrul acesta oamenii au strigat după ajutor. „Nu era de plută, era inertă, înecată, pe urmă au scos-o şi au resuscitat-o Şi-a revenit, a mai aruncat apă, resturi alimentare, pulsul a început să îşi revină“, a povestit un martor, Iulică Boştinaru. „Chiar am întrebat pe cineva dacă chiar se împarte ceva acolo, pliante si apoi am văzut femeia si asistentul ca o resuscitau, nimeni nu credea ca e înecată, nu, nu“, spune altă persoană de la faţa locului.

În sprijinul femeii a fost chemat un asistent medical de la baza de tratament care a reuşit să o menţină în viaţă până la sosirea echipajelor medicale. „Am intervenit, am găsit-o fără puls si funcţia cardiacă şi respiratorie, în urma resuscitării cardio respiratorii i-am redat aceste funcţii până la venirea ambulanţei. A durat mult, 40-50 de minute“, a declarat Irinel Cotojman, asistent medical. Omul a devenit eroul staţiunii. „Asistentul a fost super, super, dacă nu era asistentul era moartă, dar asistentul a fost de nota 10“, spune o femeie. „Am văzut-o când era întinsă jos şi asistentul era cu mâinile pe pieptul ei o resuscita si ea scotea apa, ca înghiţise apa“, a mai spus cineva. Administratorul bazei de tratament, Ştefan Cherciu, a spus că o ştia pe femeie. „Avem echipe care să intervină in asemenea situaţii. Din păcate dumneaei e bolnavă epileptic, nu s-a declarat, e salariata de a noastră, de la Peşteana, are 53 de ani. Ne bucuram ca totuşi e un final fericit“, a declarat directorul. Aceasta a fost dusă la spital la Cărbuneşti, unde va rămâne în următoarele zile. „Am resuscitat-o, a fost intubată, monitorizată. În prezent e stabilă, internată în Reanimare pe secţia de Pneumonologie“, a declarat Gabriela Badiu, sef Unitatea Primiri Urgenţe Târgu Cărbuneşti.

REACŢIE

CE Oltenia asigura in permanenta personal specializat la Baza de Tratament Sacelu, iar tratamentele prescrise de catre medicii specialisti se efectueaza sub directa supraveghere a cadrelor medicale competente, arată compania într-un comunicat. “Aceasta era inregistrata in evidentele medicale cu afectiuni cronice neurologice si, in urma expunerii la caldura excesiva, s-a declansat o criza specifica care a determinat starea de lesin si caderea in bazin”, arată sursa citată.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: