Primii trei lideri PSD Gorj, contestați! Vor candida?

Partidul Național Liberal, filiala Gorj, a contestat candidaturile PSD la primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean. Copreședintele liberalilor, Dan Vâlceanu, a spus că judecătorii trebuie să-i interzică atât lui Călinoiu, cât și lui Cârciumaru să candideze în iunie, pe motiv că sunt incompatibili. Judecătorii au termen să soluționeze contestațiile în 48 de ore, potrivit legii. Social democrații au catalogat gestul liberalilor ca fiind unul trăznit și disperat în același timp.

 Liberalul Dan Vâlceanu susține că primarul Cârciumaru nu ar fi contestat în timp real raportul întocmit de Agenția Națională de Integritate la începutul acestui an și acesta ar fi rămas în conflict de interese. ”Domnul Florin Cârciumaru nu a făcut niciodată contestație la acest raport și după 15 zile raportul a rămas definitiv, deci domnul Florin Cârciumaru este în conflict de interese în acest moment și îi este interzis dreptul de a candida timp de trei ani de zile la o funcție eligibilă. Toate aceste lucruri au fost aduse la cunoștința Judecătoriei, practic am făcut o sesizare prin care informăm Judecătoria că Florin Cârciumaru este în imposibilitate de a candida atât la primar, cât și la consilier local, cât și la Consiliul Județean”, a spus Dan Vâlceanu, copreședinte PNL.

Liberalul șef ar vrea ca judecătorii să respingă și candidaturile lui Ion Călinoiu și Ciprian Florescu tot pe motive de incompatibilitate. ”Am sesizat Tribunalul Gorj cu privire la imposibilitatea de a candida a domnului Ciprian Florescu, a fost ales vicepreședinte în 2012. Odată cu emiterea ordinului de către prefect de încetare a mandatului domnului președinte Ion Călinoiu, dânsul a fost ales președinte al Consiliului Județean și a ocupat pentru mai mult de 15 zile și funcția de vicepreședinte și pe cea de președinte. Conform legii 161 trebuia în termen de 15 zile să opteze pentru una din funcții, n-a optat, deci este în stare de incompatibilitate și deci nu poate candida la alegerile din iunie”, a mai spus  Dan Vâlceanu, copreședinte PNL.

 Bordușanu: ”Liberalii fac lucruri trăznite”

Social democrații gorjeni cataloghează gestul liberalilor ca fiind unul disperat. ”Liberalii spun lucruri trăznite, liberalii fac lucruri trăznite, ei contestă absolut tot ce nu le convine, contestă candidaturile celor trei, oameni importanți ai PSD Gorj, le este frică de acești oameni altfel nu ar fi recurs la un asemenea gest. Oricum și domnul Călinoiu, și domnul Cârciumaru și domnul Ciprian Florescu vor fi printre câștigători, cataloghez gestul unul de-a dreptul disperat”, a transmis Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: