Moşoiu: Din actualii liberali vor mai rămâne unul-doi!

Fostul primar de la Drăguţeşti, liberalul Vasile Moşoiu, neagă orice implicare în alegerile care au avut loc pentru funcţia de viceprimar al comunei. Moşoiu a declarat la Radio Infinit că nu l-a sprijinit pe social-democratul Gheorghe Butan şi că rămâne fidel Partidului Naţional Liberal. Mai mult, acesta s-a arătat revoltat şi de declaraţia preşedintelui executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, care a spus că PNL nu va mai atinge pragul electoral la Drăguţeşti în 2016. Moşoiu anunţă că îşi va face o nouă echipă a PNL pentru alegerile de anul viitor şi că ţelul său este acela de a învinge PSD, pe care l-a numit partid mamut.

Reporter: L-aţi sprijinit în vreun fel pe Gheorghe Butan pentru a obţine funcţia de viceprimar la Drăguţeşti?

Vasile Moşoiu: A fost o declaraţie a domnului primar Butan Gheorghe, că aş fi avut vreo contribuţie. Niciodată. Cel puţin cu persoana respectivă nu am mai vorbit de vreo 6 luni, iar atâta timp cât sunt la Partidul Naţional Liberal îl voi susţine şi este o onoare pentru mine că sunt membru al acestui partid. S-a încercat această diversiune că aş fi ajutat, dar nu, eu am fost şi voi rămâne membru al PNL, chiar dacă, să zic, la alegerile viitoare nu o să fiu candidatul propus din partea partidului, dar voi susţine acest partid.

Rep.: Domnul Butan a spus că dintotdeauna aţi fost de partea PSD şi că este posibil să-i fi influenţat pe cei patru liberali să voteze cu el. Cum comentaţi această declaraţie?

V.M.: Nu vreau să fac o ţigănie. Să spună unul dintre cei 4 dacă am purtat vreo discuţie. Eu tot timpul am susţinut Partidul Naţional Liberal. În 2008, când am candidat la alegerile locale, Partidul Naţional Liberal, cred că a bătut la un scor... Spun asta pentru că am văzut declaraţia domnului preşedinte Călinoiu, că PNL nu o să ia mai mult de 5%. Vreau să-l contrazic, că 5% a luat dânsul în 2008 în comuna Drăguţeşti.

Rep.: Credeţi că PNL va recâştiga primăria Drăguţeşti în 2016?

V.M.: Eu când aud că vorbesc o parte din consilieri, care nu vreau să... N-ar fi frumos din partea mea. Eu am fost motorul acestui partid în comuna Drăguţeşti. Ei nu reprezintă cetăţenii comunei Drăguţeşti. Cetăţenii sunt reprezentaţi de o altă categorie de oameni. Vom vedea. Mai sunt 6-7 luni. Nu trebuie să fie Moşoiu primarul comunei Drăguţeşti, dar Moşoiu îşi va face o echipă de la zero. Din foştii membri PNL nu vor rămâne decât 1-2. Îmi voi face o echipă de consilieri tineri, până în 35-40 de ani, nu trebuie să fiu eu candidat, dar voi susţine o persoană astfel încât aceste proiecte pe care le-am iniţiat în comună să meargă în continuare. Şi cred că am această capacitate, de a face o campanie electorală curată şi elegantă în comună.

Rep.: Printre consilierii radiaţi din partid sunt şi membri cu state vechi în PNL. Este vreun consilier de care vă pare rău pentru că a fost radiat din partid?

V.M.: Singurul consilier de care îmi pare rău este Untaru Florentin care are şi un capital electoral, în rest, sunt vorbe aruncate în vânt de aşa-zişii liberali. Eu aş vrea, în alegerile din 2016, dacă sunt aşa de buni, să candideze independenţi sau susţinuţi de alt partid şi să văd ce scor electoral vor lua. Aş vrea să spună PSD, în 18 ani cât a condus comuna Drăguţeşti, câţi kilometri de asfalt au fost, dacă au fost atât de activi. În 2016 voi intra personal într-o bătălie cu aşa-zisul partid mamut din judeţul Gorj.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: