Moştenire de la primarul Ursulescu: staţii de autobuz de 800 de milioane

Primăria Turburea este obligată să plătească sute de milioane de lei vechi pentru nişte staţii de autobuz care au fost achiziţionate în urmă cu doi, de fostul primar, dar de a căror existenţă a aflat abia în urmă cu doar câteva zile. În tot acest timp, acestea au fost depozitate în curtea unui localnic. Instituţia a pierdut procesul intentat de firma din Olt care pretinde că a adus în Turburea mai multe staţii de autobuz şi două pancarte de delimitare  a zonei şi nu a primit niciun leu. Doar prezenţa unui reprezentant al instanţei în teren ar putea salva primăria Turburea de la aceste cheltuieli.

Reprezentanţii firmei SC. Promex Comerv SRL. din judeţul Olt susţin că ar fi încheiat cu fostul primar al comunei Turburea, Daniel Ursulescu, un contract  care prevedea amplasarea în zonă a şapte staţii de autobuz şi două pancarte pentru delimitarea zonei în schimbul a 800 de milioane de lei vechi. „Acel contract există, noi am dus staţiile nu vă pot explica de ce nu s-au şi montat din câte-mi amintesc asta a fost înţelegerea doar să le aducem nu să şi le montăm”, a spus un reprezentant al firmei SC. Promex Comerv SRL.

„Staţiile“, în curtea unui localnic

Potrivit actualului primar, Ion Bârcă, firma în cauză a amplasat cele două pancarte pentru delimitarea zonei însă staţii de autobuz nici vorbă. „Primarul Ursulescu a făcut o înţelegere cu firma în cauză, dar nu a existat niciun contract, doar două facturi xerox sunt dovada că Primăria are de plătit cele 800 de milioane de lei vechi firmei din Olt pentru staţii şi pancarte. Pe raza comunei nu este amplasată niciuna dintre acele staţii de autobuz, abia acum două zile am aflat şi eu de la reprezentantul firmei în cauză că acestea sunt depozitate în curtea unui localnic”, a precizat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Localnicii au rămas surprinşi să afle că din taxele şi impozitele pe care ei le plătesc trebuie să se achite sute de milioane de lei vechi pentru nişte staţii de autobuz care servesc drept adăpost pentru animalele fără stăpân, nicidecum pentru cetăţeni. „Nu există nicio staţie de autobuz, e doar o tăbliţă pe un stâlp ca să ştie lumea unde să aştepte cum să se dea atâţia bani pentru ceva ce nu există”, a spus Ion Birău din Turburea.

Primăria a pierdut în instanţă

Pentru că nu a primit cele 800 de milioane de lei vechi firma în cauză a acţionat Primăria Turburea în instanţă şi a câştigat procesul. „Am făcut recurs la Târgu Jiu sper să se facă dreptate şi să se afle neregulile pe care fostul primar le-a făcut în această privinţă pentru a nu fi nevoie ca în aceste vremuri în care o ducem foarte rău financiar să plătim degeaba o sumă atât de mare “, a spus Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Primarul Ion Bârcă mai spune că nu va plăti niciun leu până când un judecător sau cel puţin un reprezentant al instanţei de judecată se va prezenta la faţa locului pentru a constata că acele staţii de autobuz nu sunt montate.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: