Afaceri dubioase rezolvate cu pumnul la Primăria Slivileşti

Scandal cu înjurături, pumni şi leşinuri. S-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Slivileşti. Nu într-un local rău famat, ci chiar în primăria din localitate. Şi nu între scandalagii de profesie, ci între primarul Sorin Bucurescu şi consilierul Lucian Lambu, în timpul unei şedinţe de consiliu local programate să înceapă la ora 23.00!!! După două ore de scandal, şedinţa a fost suspendată şi nu a mai putut fi luată în discuţie solicitarea SNLO privind limitarea traficul pe drumul de la Miculeşti la autovehicule de maxim 12 tone. Limitare care ar afecta grav o microcarieră privată din zonă, unde ar avea plasate mai multe utilaje însuşi primarul Bucurescu.

Prima mirare a oricui a fost aceea că şedinţa de consiliu a fost programată să înceapă vineri seara, la ora 23.00. Motivaţia primarului a fost aceea că „e mai răcoare”, dar consilierii spun că de fapt nu s-a dorit analizarea solicitării SNLO. Societatea Lignitului a cerut limitarea traficului pe drumul de la Miculeşti la autovehicule de 12 tone. Drumul a fost refăcut de SNLO în urmă cu doi ani, dar deja necesită reparaţii. Administraţia SNLO susţine că de vină sunt maşinile cu cărbune care trec pe acolo, deoarece drumul nu este prevăzut să suporte camioane de 40 de tone. Autorităţile locale nu au luat măsuri de limitare a traficului pentru că pe acolo trec maşinile care transportă cărbune de la microcarierele din zonă, unde personaje importante, inclusiv primarul, ar avea băgate utilaje.

SNLO promite că repară drumul

Florentin Gheorghescu, directorul Carierei Roşiuţa, a participat vineri noaptea la ceea ce ar fi trebuit să fie şedinţă de consiliu local şi a promis să reparaţiile la drum vor începe cât de curând. “Noi avem autorizaţia, proiectul, în momentul de faţă mai trebuie făcută licitaţia, după care vor începe lucrările. Vă asigurăm că acest drum va fi făcut“, a declarat directorul Gheorghescu. Acesta a precizat însă că este nevoie de limitarea traficului şi aparent primarul a fost de acord, dar a specificat că microcarierele au nevoie de un drum mai trainic. “Eu mă mulţumesc ca acest drum să fie făcut şi pentru 12 tone, numai să îl faceţi şi să ni-l daţi în administrare. Drumul va fi mai departe predat către cele trei microcariere din zonă, care îl vor de 40 de tone cum era celălalt“, a declarat primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu.

„Vizigotul Bucurescu”, bătut de „haiducul Lambu”

Discuţiile au degenerat însă, ca de fiecare dată, în adevărate scandaluri şi chiar bătăi. Asta când a apărut în scenă consilierul Lambu care nu este de acord cu declaraţia primarului, ca pe acest drum să circule şi maşinile către cele trei microcariere. Lambu îl acuză pe Bucurescu de afacerile ilegale pe care le are cu cele trei microcariere, motiv pentru care nu vrea în ruptul capului să fie de acord ca pe drumul de la Miculeşti să treacă şi maşinile de mare tonaj, ale microcarierelor. “Nu voi fi niciodată de acord ca pe acest drum să treacă maşinile microcarierelor. De ce?  Să se îmbogăţească acest derbedeu care nu ştie decât să fure. Cu mine nu o va scoate la capăt niciodată. Nu mă las până când nu îl voi mai vedea în această comună. Nu are ce să caute. Mă voi transforma într-un haiduc şi voi lupta cu el“, acestea sunt acuzaţiile şi ameninţările consilierului local, care i-a declarat război primarului.

Lambu a făcut nenumărate sesizări la parchet şi la alte instituţii, dar care s-au finalizat cu neînceperea urmăririi penale. “Am făcut sesizări peste sesizări, nu se poate ca organele de control să nu îl aresteze. Acest primar este putred de bogat. Are 5 apartamente în Timişoara, 2 vile, utilaje în minerit şi 2 maşini străine în curte, de unde are atâţia bani? A jefuit tot ce a putut. Nici goţii, vizigoţii, ostrogoţii, ruşii, turcii şi tătarii nu au făcut ce a făcut derbedeul  ăsta“, a ţipat cât l-au ţinut plămânii consilierul Lambu. În aceste condiţii şedinţa a fost amânată pentru că toată lumea a ieşit din sală.

Al doilea leşin sub ochii ziariştilor

Consilierul  a trecut însă repede de la vorbe la fapte şi a tăbărât pe primar. Mai de ochii lumii, mai de pumnii consilierului,  Bucurescu a picat în sala de şedinţe lat, pe podea. De data aceasta nu a mai chemat ambulanţa ca data trecută.

Este pentru a doua oară când camerele de luat vederi au surprins o bătaie între primarul Bucurescu şi consilierul Lambu. Prima dată s-a întâmplat în septembrie anul trecut, când primarul a leşinat după un pumn primit de la Lucian Lambu. O fază aproape identică a fost şi acum, doar că bătaia a fost de această dată în primărie, nu în faţa instituţiei.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: