Cine a furat bursele elevilor de la Teologic?

Un elev în clasa de la Liceul Teologic din Târgu Jiu a depus plângere la Poliţie pentru că i-au fost falsificate semnăturile pentru încasarea bursei de merit de care ar fi trebuit să beneficieze. Conducerea unităţii spune că acest lucru a mai fost sesizat  de încă 30 de tineri care au absolvit studiile acestui liceu încă de anul trecut, iar poliţia a demarat o anchetă în acest sens.

Mădălin Trohonel s-a transferat la Liceul Teologic din Târgu Jiu de la Seminarul din Râmnicu Vâlcea în clasa a X-a. Acesta spune că timp de trei ani de şcoală a primit bursa doar de trei ori, adică pe trei semestre, dar la şcoală figurează că ar fi primit de patru ori. Mai mult de atât, pe mai multe ştate de plată semnătura sa era falsificată. „Eu am solicitat de la Liceul Teologic să mi se dea scris cum că atunci când se vor găsi fondurile mi se vor da banii pe bursă şi solicitând la domnul contabil să văd ştatele cu bursele am descoperit că pe un semestru semnăturile mele sunt false şi nu am luat acei bani. Mi s-a spus că ultimele două semestre, cele din clasa a XII-a nu se pot da pentru că nu au buget. Eu am văzut că semnăturile nu seamănă cu ale mele. Prima seamănă cu a mea, dar am văzut semnăturile false pe ştatele de plată pe care le-am solicitat. Nu îmi recunosc semnătura de pe ştatele de plată pe care eu le-am văzut la Liceul Teologic”, spune elevul Mădălin Trohonel. Elevul menţionează că responsabile de acest lucru sunt persoanele care se ocupă de burse, contabilul şi secretara liceului. „Probabil şi fosta conducere pentru că şi el trebuia să semneze. Intenţionez să fac o plângere la Inspectoratul Şcolar şi apoi la Poliţie, fiind uz de fals”, afirmă elevul.

Problemă veche

Actuala conducere a unităţii Gheorghe Benegui a aflat de această situaţie încă din luna februarie a acestui an. Situaţia datează de un an de zile. „Sunt unele sesizări ale elevilor. Noi le-am înaintat mai departe la Poliţia Târgu Jiu. Copiii au fost audiaţi şi acum aşteptăm finalul anchetei. Copiii când au venit au cerut bursele şi ni s-a spus că nu au venit banii. În momentul în care am făcut o anchetă în interiorul şcolii am descoperit că pe data de 11 iunie 2009 banii au fost viraţi de la Trezorerie către liceu, iar în luna noiembrie, li s-a spus absolvenţilor că banii nu au venit. Acum nu cred că cei 30 de copiii sunt toţi mincinoşi”, spune Gheorghe Benegui, directorul Liceului Teologic.

I s-au pierdut actele de studiu

După ce a rămas fără bursă, acestuia i s-au pierdut şi actele de studii. În pragul examenului de bacalaureat acesta trebuie să îşi scoată acte noi deoarece fosta conducere a unităţii nu a fost în stare să facă acest lucru în trei ani de zile. „Eu am venit prin transfer de la Seminarul Teologic din Râmnicu Vâlcea, care a trimis dosarul meu prin poştă, prin recomandată. La poştă figurează că l-a semnat cineva, dar problema e că ei, de la liceu,  spun că l-au pierdut. Sunt acte oficiale, iar cei de la şcoală refuză să facă demersurile pentru a mi le recupera. Eu nu pot să fac aceste demersuri, ci decât ei, ca şi instituţie. Aceste documente îmi sunt necesare pentru examenul de bacalaureat şi pentru admiterea la facultate. Intenţionez să plec în străinătate la facultate şi acolo am nevoie de toate aceste documente”, mai spune Mădălin Trohonel. Eu sunt în stare să merg să-i dau în judecată pentru că mi-au pierdut actele.

Vizualizări: 405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: