Profa de şpagă vrea să devină decan

Mariana Văduva, profesoara universitară devenită celebră în februarie 2007 pentru şpăgile luate, vrea acum să devină decan. După ce instanţa de judecată a achitat-o din lipsă de probe, Văduva nu numai că a revenit la catedră în Universitatea „Constantin Brâncuşi”, dar aspiră acum şi la o funcţie de decan.

Mariana Văduva, profesoara de Asigurări cercetată în 2007 pentru luare de mită, candidează pentru funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Aceasta şi-a depus candidatura în perioada 9-11 iunie pentru postul lăsat liber de Constantin Căruntu, numit director al Şcolii Doctorale. Alături de Mariana Văduva şi-a mai depus candidatura şi profesoara universitară Gabriela Babucea, directorul departamentului ID al facultăţii respective. Anul trecut profesoara Mariana Văduva a fost numită cancelar universitar.

Alegerile vor avea loc pe 30 iunie

Conform prevederilor Cartei Universitare persoanele care candidează pentru funcţia de decan vor depune la secretariatul decanatului, cu cel puţin 15 zile înainte de data alegerilor, programe proprii de acţiune pentru perioada mandatului, precum şi componenţa echipei de conducere la nivel de facultate (prodecani şi cancelar). „Trebuie să întocmească un program managerial pe care îl propun şi îl aduc la cunoştinţă prin afişaj tuturor colegilor”, spune Liviu Neamţu, purtătorul de cuvânt al universităţii. Alegerile vor avea loc pe 30 iunie la nivel de consiliu al facultăţii. Este declarat câştigător candidatul care obţine jumătate plus unu din voturile membrilor prezenţi, dacă numărul lor reprezintă 2/3 din numărul total al membrilor. Rezultatul alegerilor de la nivelul facultăţii va fi validat la nivel de senat.

Maria Văduva a fost prinsă în flagrant de poliţiştii gorjeni în seara zilei de 1 februarie 2007 primind mită de la şapte studenţi pentru a-i trece la examene. Operaţiunea a fost pusă la cale după ce doi dintre studenţi s-au autodenunţat cu privire la sumele de bani pe care urmau să le dea lectorului. Doi ani mai târziu, Văduva era achitată de judecători, care au considerat insuficiente probele aflate la dosar.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: