Moța îi vrea din nou pe Condescu și Temelescu ARESTAȚI!

Procurorul Emil Moța a finalizat cercetările în dosarul foștilor șefi de la Pandurii pe care i-a vrut în spatele gratiilor și în toamna anului trecut, iar acum cere din nou arestarea preventivă a acestora. Marin Condescu și Viorel Temelescu sunt din nou la mâna judecătorilor, în toamna anului trecut magistrații lăsându-i pe cei doi în libertate pentru că nu au avut la îndemână probe care să ducă la emiterea mandatelor cerute de anchetatori, lucrurile nefiind prea diferite nici în prezent, cu excepția faptului că atunci Pandurii juca în Europa League, iar acum echipa e doar o umbră a gloriei de altă dată.

Marin Condescu este acuzat în acest dosar că și-ar fi însușit cinci milioane de lei din visteria clubului pe care l-a condus vreme de aproape un deceniu. Fostul președinte este acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi spălare de bani, iar Temelescu, de complicitate la înşelăciune şi uz de fals. În ancheta sa, procurorul Moța a descoperit că Marin Condescu „a semnat în fals la rubrica «CESIONAR» şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Temelescu Viorel, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei".

Faptele s-ar fi petrecut între martie și septembrie 2011, iar între martie 2011 și septembrie 2013 anchetatorii au descoperit și presupusul prejudiciu creat clubului prin împrumuturile luate în nume personal de către fostul președinte. Astfel, procurorul de caz susține că Marin Condescu „prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv”.

În ceea ce-l privește pe Temelescu, Moța spune că acesta nu avea nicio calitate oficială la Pandurii, deși a fost vicepreședinte al clubului, el fiind cel care „a procurat şi a uzat de trei înscrisuri false denumite contract de cesiune creanţe cunoscând că acestea sunt false pe care, ulterior, le-a prezentat spre semnare lui Marin Condescu, preşedintele Pandurii Lignitul Târgu Jiu, acordându-i sprijin nemijlocit acestuia pentru procurarea unui folos material injust, respectiv suma de 2.503.933 lei”, după cum se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Proces judecat la Slatina

Magistrații Tribunalului Olt sunt cei care vor analiza probele lui Emil Moța și vor decide dacă acestea sunt suficiente pentru a dispune condamnarea celor doi inculpați. Aceiași judecători, desemnați de Curtea de Apel Craiova în urma solicitării făcute de procurorul de caz, vor decide și dacă se impune arestarea preventivă a celor doi, Moța cerând oficial acum din nou arestarea lui Condescu și Temelescu, asta după ce, în toamna anului trecut aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore. Judecători de la Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova au respins atunci arestarea celor doi întrucât la dosar nu existau probe care să îi incrimineze.

Ieri la prânz, după ce dosarul a luat oficial calea spre Olt, Marin Condescu spunea că nu știe nimic despre finalizarea cercetărilor. Acesta aștepta clarificări de la avocații săi, iar Viorel Temelescu nu înțelegea pentru ce ar mai fi nevoie de o nouă propunere de arestare a sa atâta timp cât nu s-a sustras cercetărilor, iar la dosar nu au apărut probe în plus care să îl acuze și mai grav. Ambii inculpați au menționat însă că sunt de acord cu începerea cât mai rapidă a procesului pentru a-și putea proba nevinovăția în fața unui complet care să dea o decizie doar în baza dovezilor, nu și a presupunerilor. Până una alta, ziua de ieri a fost una de marți, de 13, la finalul procesului urmând să vedem cui a purtat noroc și cui i-a adus ghinion.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: