Moțiunea de cenzură, citită azi, votată sâmbătă. update: Amânare

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă să fie citită azi la ora 15.00 și votată sâmbătă la ora 11.00. Decizia a fost luată cu 13 voturi ”pentru”, aparținând parlamentarilor PSD.

”Programul pe care cele două Birouri permanente reunite l-a stabilit: pentru astăzi citirea moţiunii şi sâmbătă, la ora 11:00, dezbaterea şi votul. Dacă nu va fi cvorum sâmbătă, va urma un nou Birou Permanent reunit, care va stabili o altă dată de dezbatere a moţiunii”, a declarat, miercuri, Florin Iordache.

Liderul Pro România, Victor Ponta a solicitat ”în calitate de fost coleg al PSD” ca moțiunea să fie citită joi, iar votul să fie dat luni. Propunerea sa a stârni un schimb dur de replici între el și Florin Iordache.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost depusă marţi, la Parlament, anunţul fiind făcut de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, în prezenţa liderilor opoziţiei. Moţunea este semnată de 237 de parlamentari, printre care şi de deputaţi ai minorităţilor naţionale, de patru ai PSD şi de un deputat independent. 

update: Şedinţa Camerelor reunite în care urma să fie citită moţiunea de cenzură depusă de opoziţie împotriva Cabinetului Dăncilă a fost suspendată, după ce ordinea de zi care stabilea citirea moţiunii miercuri şi vot sâmbătă a fost respinsă, astfel încât moiunea nu a mai fost citită. Deputatul liberal Raluca Turcan a cerut ca votul să aibă loc luni, nu sâmbătă, iar preşedintele de şedinţă a refuzat să supună la vot cererea, supunând la vot ordinea de zi iniţială. După suspendarea şedinţei, preşedintele Camerei Marcel Ciolacu a declarat că în aceste condiţii votul nu mai poate avea loc sâmbătă.

Vizualizări: 737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: