Motivul incredibil pentru care nu poate asfalta drumurile

Un primar din Gorj, aflat la primul mandat, se plânge că nu poate depune proiecte pentru asfaltarea drumurilor, din cauză că acestea nu sunt intabulate. Și nici intabularea nu este simplă, pentru că situația din teren nu corespunde cu cea din hârtii.

Mare i-a fost mirarea primarului din comuna Dănești să constate că nu poate demara proiectele pentru asfaltarea drumurilor sătești și comunale, din cauza unor neconcordanțe dintre situația din teren a drumurilor și datele care apar în documentele primăriei.

”Sunt neconcordanțe între datele din teren și cele din hârtii. Trebuie să actualizăm domeniul public și pe partea scriptică. Nu pot să intabulez drumurile sau să fac ridicările topo pentru că în actele de la primărie sunt unele date, iar în teren situația este alta. Nu este un caz izolat. Majoritatea drumurilor sătești și comunale au această problemă”, a declarat Mădălin Paliță, primarul din comuna Dănești.

În acest moment ar mai fi de asfaltat 13 kilometri din cei 23 de kilometri de drumuri sătești și comunale. „Întâmpinăm aceste probleme și nu pot depune proiectele de asfaltare pe niciun program. Am deja o întârziere de trei luni din cauza acestei probleme, pe care nu mă așteptam să o întâmpin. Cred că anul acesta va fi unul de pregătire a proiectelor“, a mai spus primarul.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: