Manager: ”Au o anumită vârstă. Avem probleme!” 

Unul dintre cele mai importante servicii din județul Gorj este tot mai afectat din cauza lipsei de personal. Conform managerului Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Claudiu Constantinescu, unitatea nu poate menține forța de muncă, mai ales pe cei tineri.  
 
Pentru a face față solicitărilor zilnice, SAJ Gorj ar mai avea nevoie de cel puțin 20 de asistenți medicali și 5 medici. Luna viitoare, vor fi scoase la concurs 3 posturi de asistenți. 


”Nu ne așteptăm de pe azi pe mâine să refacem numărul persoanelor de care ar fi nevoie. Deficit este, normal. Este destul de dificil de a atrage aici persoane tinere și mai ales să-i menținem pe posturi. Am avut un caz cu o colegă. După trei ani de activitate, a avut o problemă în familie și a trebuit să se transfere la Timișoara. Sunt probleme cu menținere forței de muncă. O parte din ei au o anumită vârstă și nu mai pot lucra așa mult. Avem nevoie de 4-5 medici care să ne ajute. Avem și luna viitoare un concurs pentru 3 posturi de asistenți. Cred că un număr de 20 și ceva de asistenți ar fi numai bun”, a spus Constantinescu, la Radio Infinit. 


Problema lipsei de personal trenează de mulți ani, iar asta se simte uneori și în timpul de așteptare al pacientului.  

Vizualizări: 1,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: