Motivul pentru care oamenii legii din Târgu Jiu au ieșit în stradă

Săptămâna a început cu un nou protest la Târgu Jiu. De data aceasta este vorba despre zeci de polițiști, angajați din penitenciare și cadre militare în rezervă. Oamenii legii au protestat în Piața Prefecturii, iar nemulțumirea lor este legată de aplicarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Polițiștii acuză faptul că nu au vreo garanție în acest moment cu privire la majorările salariale pentru anul 2022 și nici nu mai pot avea încredere în vorbele politicienilor.

”Protestăm pentru a cere respectarea Legii salarizării, nimic altceva, dar și pentru indexarea pensiilor. Suntem singurii din sistemul de ordine publică care au rămas cu salariile blocate la anul 2009 și cu jumătate din legea de salarizare în plată. Solicităm să se aplice legea și să se respecte. Solicităm doar respectarea legii și un dialog cu actualul guvern. Luni, marți și miercuri protestăm în fața celor 15 prefecturi din țară. Joi mergem la sediul Ministerului de Interne, dar și în fața partidelor politice”, a spus Florin Stoica, secretarul general al Sindicatului Polițiștilor din Penitenciare.

În cazul în care nu sunt luați în seamă, polițiștii vor recurge și la alte forme de protest. ”În cazul în care nu vom fi ascultați, polițiștii nu vor mai acorda amenzi pentru cei care încalcă legea, ci doar avertismente. De asemenea, vom refuza și efectuarea de ore suplimentare, blocând serviciul”, a mai spus Stoica.

Polițiștii spun că munca pe care o depun nu este una ușoară. ”Nu este ușor să fii polițist. Este o muncă destul de grea. Ne-au mințit până acum, nu mai putem să răbdăm. Echipament avem, dar la limita necesarului. Nu vrem decât să fim remunerați după performanța pe care o are fiecare, așa cum se face și la alte ministere”, a spus un polițist.  

Vizualizări: 2,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: