Organigrama Primăriei Motru, decisă de instanţă

Victorie în instanţă pentru primarul din Motru. Gigel Jianu are undă verde să organizeze concurs pentru postul de administrator public. Organigrama a fost contestată în instanţa de judecată de către social-democraţi, iar primarul a fost anunţat acum că a avut câştig de cauză.

Următorul pas este ca toţi consilierii să ia act de verdictul definitiv al instanţei şi să voteze Regulamentul de organizare şi funcţionare a noii organigrame. Primarul Gigel Jianu dă asigurări că nu vor fi înfiinţate posturi noi. Cele discutate figurează deja în organigramă. „Organigrama, abia acum după ce a fost câştigată în instanţă, pentru că a fost contestată de domnul viceprimar, intră în vigoare şi o vom pune în aplicare. Organigrama a fost aprobată de Consiliul Local anul trecut şi abia acum reuşim să o punem în aplicare. Nu se înfiinţează nimic acum. Nu ai cum să aprobi Regulament în moment ce există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Trebuie pusă în aplicare”, spune primarul.

Cu toate acestea, Jianu este sigur că vor fi consilieri locali ce se vor împotrivi adoptării Regulamentului. „Bineînţeles că cei care au contestat organigrama în instanţă şi au pierdut, vor încerca să pună piedici. Aşa e în viziunea lor că e bine să acţioneze. Ar însemna să se opună unei hotărâri judecătoreşti. În acelaşi fond de salarii se organizează tot. Anul trecut chiar am făcut economie şi am putut să facem ceva cu banii. Anul acesta este mai rău, dar vedem ce facem şi vom trece anul cu bine. Dorinţa mea e să am o administraţie performantă, mult mai eficientă faţă de ce a fost până acum. Încerc să fac asta de când am venit în primărie. Mereu mi s-au pus piedici. Dorinţa PSD este să nu meargă treaba aici”, a mai spus edilul.

„Implică cheltuieli majore”

De partea cealaltă, viceprimarul Cosmin Morega i-a transmis primarului că nu va vota Regulamentul propus şi consideră că organigrama nu ar fi legală. În demersul său, îşi pune bazele şi în voturile consilierilor de la PSRo. „Nu este obligatoriu nimic. Nu ne poate obliga nimeni să votăm ce nu este legal. Nu o să fiu de acord cu acest lucru nici eu, nici colegii de la PSD şi nici cei de la PSRo. Sper ca şi colegii de la ALDE să înţeleagă. Noua organigramă implică cheltuieli majore pentru înfiinţarea acestor posturi de administrator public, director economic, director tehnic. Ajung la cel puţin 500 de milioane de lei vechi lunar. S-au întârziat salariile, nu există posturile pe care doreşte să le creeze bugetate. Sunt mai multe nereguli în acel regulament”, a explicat Morega.

ALDE, de partea lui Jianu

Liderul ALDE Motru, Ion Cojocaru, este aproape sigur că primarul Jianu va trece Regulamentul pentru noua organigramă. ALDE ar putea susţine acest proiect în cadrul şedinţei de Consiliu Local de miercuri. „Trebuie să facem o analiză şi să vedem dacă votăm sau nu regulamentul. Noi am votat pentru organigramă. Am zis să nu ne opunem pentru bunul mers în comunitate. Probabil o să votăm şi regulamentul. Nu avem nicio treabă cu administratorul public. E de competenţa primarului să pună administrator. Nu trebuie neapărat să pună administrator ţinând cont că bani nu prea sunt la primărie. Eu nu cred că va ocupa posturile vacante până la sfârşitul anului”, a mai explicat Cojocaru.

Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: