Movile de nisip în drum, în loc de antiderapant

Şoferii care treceau pe drumul ce duce spre Mătăsari au avut de înfruntat adevărate obstacole. Drumarii au aşezat grămezi mari de nisip chiar pe stradă. Şoferii au fost nevoiţi să facă jaloane printre munţii de nisip, iar siguranţa participanţilor la trafic a fost pusă în pericol, asta pentru că nu aveau loc două maşini pe carosabil. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, susţine că nisipul se pune pe carosabil şi e treaba drumarilor să facă acest lucru iar ei sunt singurii care pot da detalii despre acest lucru.

De teamă că şi această iarnă  poate surprinde nepregătite drumurile judeţene, drumarii au început să împrăştie deja nisip chiar pe partea carosabilă. Numai că au exagerat. Nu mare le-a fost mirarea şoferilor care s-au deplasat ieri de dimineaţă spre Mătăsari să observe grămezi de nisip chiar pe carosabil. Ei susţin că în felul acesta circulaţia este pusă în pericol. „Este foarte periculos ce fac ei aici. Noi înţelegem că acest nisip ne va prinde bine la iarnă pe drumul ăsta, dar să-l pună mai în margine. Grămezile astea ocupă o jumătate din banda de mers şi aşa zona asta e plină de serpentine şi au fost numai accidente, iar acum mai apare şi nisipul ăsta pe care trebuie să-l ocolim că dacă dăm în el ne distrugem maşinile. Dacă se nimeresc două maşini în dreptul nisipului nu pot să treacă pentru că nu au loc. „Da, aşa se întâmplă la noi, nu ştiţi cum este, vorba aia „ La noi ca la nimeni”.

Călinoiu: Eu nu sunt drumar

Contactat telefonic, Ion Călinoiu susţine că treaba Consiliului Judeţean este de a pune la dispoziţie materiale antiderapante însă de felul în care acestea sunt distribuite se ocupă drumarii şi ei sunt cei mai indicaţi să dea detalii. „Dacă nu se pune de ce nu se pune, aşa căutaţi voi motive tot timpul. Treaba noastră e să distribuim materiale antiderapante nu să le şi împrăştiem. Asta e treaba drumarilor. Dar eu ştiu că nisipul se pune pe drum nu în pădure, iar dacă e bine pus sau nu tot ei stabilesc, nimeni altcineva. Aşa că dacă vreţi detalii mai multe întrebaţii pe ei, că eu nu sunt drumar”, a spus Călinoiu.

Este indicat ca şoferii să circule cu prudenţă în zona respectivă dacă nu vor să intre cu maşinile în nisip sau, mai rău, să se ciocnească cu alte autoturisme.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: