Muncă la negru în Târgu Jiu și Motru. Prins la serviciu peste program

Noi amenzi pentru muncă la negru date de inspectorii de muncă din Gorj. Două persoane care desfășurau activitate fără forme legale de angajare și una care muncea în afara programului stabilit în contractul individual de muncă cu timp parțial au fost depistate, în ultimele două zile, în urma controalelor inopinate efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Muncă Nedeclarată.

În cele două cazuri de muncă fără forme legale de angajare, angajatorii, unul din municipiul Motru și unul din municipiul Târgu Jiu, au fost sancționați cu amendă în valoare de 20.000 de lei fiecare, iar cel de-al treilea, tot din Motru, cu 10.000 de lei, pentru folosirea în activitate a salariatului și după finalizarea orelor de program prevăzute în contractul individual de muncă cu fracțiune de normă.

Totodată, în zilele de 10 și 11 octombrie, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă și Serviciului Muncă Nedeclarată au efectuat 40 de controale pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

„Controalele din weekend-ul trecut au avut loc în orașele Novaci și Tismana, precum și în comunele Telești, Ciuperceni și Câlnic. Verificările vor continua zilnic și în fiecare weekend pe raza întregului județ”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 7,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: