Sindicalist: Dacă nu va fi aprobat planul, va fi jale

Toți ochii sunt ațintiți cu mari emoții spre Comisia Europeană, care va analiza planul de restructurare propus pentru Complexul Energetic Oltenia. Nu e niciun secret că este singura șansă pentru ca producătorul de energie din Gorj să mai reziste. „Dacă nu va fi aprobat planul de restructurare, va fi jale!”, atrage atenția un sindicalist din companie.

Odată aprobat, planul de restructurare va deveni sinonim cu alocarea unor fonduri consistente Complexului Energetic Oltenia. Oficialii companiei sunt optimiști și cred că îi vor convinge pe europeni.

Planul de restructurare este colacul de salvare pentru Complex. O recunosc și sindicatele. “Dacă nu va fi aprobat planul de restructurare, va fi jale! Vor fi probleme mari pentru această companie. Nu cred că va mai avea vreo șansă această companie. Se negociază, sunt întrebări care se pun, avem certitudinea de la Directorat și de la Minister că se va aproba. Vom vedea. Noi nu putem să facem din surse proprii aceste parcuri fotovoltaice. Vor veni bani de la Uniunea Europeană, de la Guvern. Vor fi fonduri europene, cât și de la Guvern, 241 de milioane de euro vor veni de la Guvern anul viitor, cât și din surse proprii. Până la urmă, în următorii patru ani, e vorba de 3,5 miliarde de euro sau cel puțin 2 miliarde de euro. Este posibil să facă aceste parcuri Complexul Oltenia”, a spus Constantin Mitrescu, vicepreședintele FNME, la Radio Infinit. 

Rămâne de văzut și când va fi aprobat acest plan. Oficialii companiei speră că în decembrie, cel mai târziu.

Vizualizări: 2,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: