CE Oltenia: Din TESA, în producție

Șeful Complexului Energetic Oltenia le-a pus gând rău multor angajați de la birouri. Vrea să ducă personal din rândul TESA în producție, acolo unde este nevoie acută de muncitori. Cel mai mare deficit în producție este în privința excavatoriștilor.

Oficialii companiei susțin că găsesc cu greu excavatoriști și nicio firmă nu mai pregătește specialiști să conducă un excavator. Caută oameni calificați în domeniu să-i aducă în companie mai ales că specialiștii încep să iasă la pensie cu miile.

„Ies persoane cu calificare la pensie. Și trebuie înlocuite cu personal tânăr. Lucrăm la o relocare a personalului mai puțin calificat în zona calificată. Cea mai calificată meserie este excavatorist, pentru care, din păcate, nu mai există personal și nici furnizori de cursuri de calificare pentru această meserie. Vom identifica o societate care să fie acreditată până la urmă. Lucrăm la o strategie de resursă umană, să vedem cum aducem personal calificat în companie”, a declarat Daniel Burlan.

În plus, administrația lucrează la o nouă organigramă așa că nu este exclus să fie transferați angajați din birouri în producție, unde este nevoie de personal calificat. „Lucrăm la o nouă organigramă în care personal din TESA va fi implicat în activitatea productivă. Există anumite organizații care nu beneficiază de aportul unui personal tehnic calificat, sunt compartimente cu impact major care nu au personal calificat și unde trebuie să aducem și pe care să-l plătim ca atare. Este nevoie de personal în zona de producție”, a spus Burlan, la Accent TV.

Vizualizări: 7,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: