Muncea la negru într-un fast-food din Rovinari

Un angajator din oraşul Rovinari a fost sancţionat, săptămâna trecută, de către inspectorii de muncă, cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru folosirea în activitate a unei persoane, fără forme legale de angajare, la un fast food din localitate.

În perioada 15-19 iulie 2019, Serviciul Control Muncă Nedeclarată a efectuat 23 de controale, 21 dintre acestea având ca şi obiectiv depistarea cazurilor de muncă nedeclarată. Au fost aplicate sancţiuni în cuantum de 29.000 de lei şi dispuse 85 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

În acelaşi interval, un angajator din sectorul energetic a fost sancţionat, de către inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă, cu două amenzi în valoare de 8.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

„De asemenea, în perioada 08.07.2019 – 12.07.2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat o campanie de verificare a respectării legislaţiei muncii în privinţa timpului de muncă şi de odihnă la angajatorii cu activitate în fabricarea şi comercializarea de produse textile, confecţii, pielărie şi încălţăminte. Au fost efectuate 14 controale la care au participat atât inspectorii de muncă cu atribuţii în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi cei cu atribuţii în privinţa respectării normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constate s-au aplicat sancţiuni în valoare de 13.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: