Șeful UATAA Motru, pe „făraș”. “Avem un management cel puțin defectuos”

Primarul din Motru vrea să evalueze activitatea administratorului special al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA). Gigel Jianu a propus să fie constituită o comisie din angajați ai primăriei și consilieri locali care să facă un raport până la sfârșitul lunii august. Edilul a și explicat demersul: uzina are un prejudiciu de peste 200 de mii de euro din cauză că nu s-au achiziționat la timp certificatele de dioxid de carbon și nici cazanul pe gaz nu a fost pornit.

Solicitarea primarului va fi analizată în ședința de Consiliu Local programată la sfârșitul acestei luni. Gigel Jianu susține că uzina, oricum aflată în insolvență, este în colaps din cauză că nu este condusă bine. Acuzele îl privesc direct pe administratorul special al UATAA, Eugen Corcoață. „Am solicitat consitutirea unei comisii mixte, consilieri locali și funcționari din primărie, pentru a verifica modul de ducere la îndeplinire a programului de reorganizare a societății UATAA Motru. Eu consider că, în acest moment, suntem în pragul declanșării unei situații de urgență în ce privește UATAA și țin neapărat să se implice și Consiliul Local. Avem un management cel puțin defectuos dacă nu cumva mai sunt și alte interese. Mă refer la achiziția certificatelor de carbon care nu s-a făcut atunci când trebuia și nu se poate invoca lipsa fondurilor pentru că am reușit să obținem, de la Guvern, un ajutor de 9,4 milioane de lei”, a explicat edilul Gigel Jianu.

În plus, nici cazanul pe gaz gândit să asigure apa caldă în perioada verii nu a fost pus în funcțiune pentru că nu s-a încheiat din timp un contract cu un distribuitor de gaze. Gigel Jianu vorbește deja și de o gaură mare produsă bugetului societății. „Am estimat un prejudiciu de 200 și ceva de mii de euro, aproximativ 14 miliarde de lei. Țin să cred că este ceva necurat aici. Anul trecut, în august, a fost pus în funcțiune un cazan nou care funcționează cu gaz metan, pentru perioada de vară, pentru a asigura apa caldă pe perioada verii. A funcționat foarte puțin, iar acum nu este pornit”, a mai spus primarul din Motru.

Vizualizări: 1,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: