Municipalitatea promite investiţii de 600 miliarde de lei

Aproximativ 600 de miliarde de lei vor fi investite, în acest an, în municipiul Târgu Jiu. Sumele atrase din alte surse sunt de aproape 9 ori mai mari decât cele de anul trecut.

Bugetul local pe 2010 se ridică la suma de 2000 miliarde de lei. Dintre acestea, 355 de miliarde sunt prevăzute pentru investiţii, 300 de miliarde pentru servicii publice, 670 de miliarde pentru plata profesorilor, iar restul reprezintă cheltuieli de funcţionare.

 „În proiectul de buget local pe  2010 este prevăzută pentru investiţii o sumă de 355 miliarde de lei vechi, la care se adaugă încă 221 miliarde de lei proveniţi din alte surse. În ultimii ani, municipalitatea prezintă drept cel mai important proiect extinderea şi modernizarea reţelelor de canalizare, derulat de Aparegio prin ISPA. La fel s-a întâmplat şi acum. „De asemenea, prin programul ISPA, derulat de  S.C. Aparegio S.A., se vor face investiţii de 55 milioane de euro în modernizarea staţiei de epurare a apei, înlocuirea reţelelor de aducţiune, reabilitarea şi extinderea reţelei de distribuţie a  apei şi a reţelei de canalizare. Acestea includ extinderea reţelelor noi pe o suprafaţă de 20 km şi înlocuirea reţelelor de apă pe 10 km. Programul include şi realizarea a trei staţii de epurare a apei menajere”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: