Primarul din Prigoria a renovat primăria, dar nu se vede

Renovarea Primăriei Prigoria s-a făcut doar pe hârtie pentru că în realitate nu se vede nimic. Anul trecut, primarul Emil Răgman a alocat din bugetul primăriei aproximativ 650 de milioane de lei vechi pentru reabilitarea primăriei şi a gardului care împrejmuieşte clădirea. Consilierii locali încearcă să afle unde au mers aceşti bani, pentru că primăria nu a fost renovată, ci s-au făcut câteva îmbunătăţiri.

Într-una din ediţiile anterioare prezentam o altă investiţie fără folos, mai exact un excavator pe care s-a şi pus rugina de când stă în curtea primăriei. Consilierii locali susţin că şi pentru reabilitarea primăriei s-au cheltuit peste 280 de milioane de lei vechi, dar nu s-a făcut mare lucru. Vor mai fi cheltuiţi şi alţo bani, pentru că au fost alocate peste 600 de milioane. Lucrările de reabilitare au costat în pardoseală, lambriu şi tocărie vopsită. „În plină criză financiară, primarul nostru s-a gândit să renoveze şi să amenajeze primăria. Ar fi fost un lucru bun dacă se şi vedea ceva, dar şi aici a dovedit că-l scot banii afară din primărie şi s-a gândit să arunce cu ei pe geam. A dat pentru renovarea primăriei 280 de milioane de lei vechi şi pentru ce noi nu ştim. A pus decât nişte linoleum pe jos peste pardoseala care este de proastă calitate, lambriu pe pereţii, la parter, şi a vopsit vechea tocărie, nici măcar nu a schimbat-o. A stropit cu var şi pereţii exteriori ai clădirii şi tencuiala pică deja. Nu e posibil aşa ceva. Nu au trecut nici măcar doi ani de când a făcut aşa-zisa renovare şi reabilitare. Birourile sunt aşa de câţiva ani de la mandatele trecute, ştiu asta pentru că eu sunt consilier local de mai mulţi ani”, declară Doru Mitică.

360 de milioane un gard

Gardul care împrejmuieşte clădirea primăriei l-a costat pe Emil Răgman în jur de 360 de milioane de lei vechi. Deşi li s-a spus că este nou, consilierii susţin că noul gard este făcut pe structura veche şi deja a început să se deterioreze. „Nu este posibil să dai pentru un gard care înconjoară primăria 360 de milioane de lei vechi. Este o sumă enormă pentru câteva bucăţi de fier că nu le pot numi altfel. El zice că acest gard este nou dar nu este aşa pentru că ştiu exact cum s-a făcut lucrarea. Pe vechea structură a pus noul gard. Credeţi că un gard nou cedează aşa de repede pentru că deja s-a fisurat şi mai mult ca sigur va cădea. Nu e posibil aşa ceva, să-şi bată joc de banii primăriei. Nu-mi imaginez ce face cu atâţia bani, unde se duc banii publici. Cât să coste nişte ţevi şi un gard de fier care e deja ruginit?”, susţine Doru Mitică.

Emil Răgman neagă toate acuzaţiile care i se aduc  şi este de părere că anumiţi consilieri sunt împotriva lui şi tânjesc la fotoliul de primar al comunei Prigoria. „Sunt câţiva consilieri care au fost contra-candidaţii mei pentru scaunul de primar, cărora nu le convine absolut nimic. Sunt împotriva mea. Probabil vor să-mi ia locul dar aşa nu rezolvă nimic. Lucrările au fost făcute cu firme de specialitate, în urma unor licitaţii aşa cum spune legea nu le fac eu aşa de capul meu. Au făcut plângeri peste tot, la DNA, la Curtea de Conturi, au trimis peste mine Parchetul şi Poliţia Economică. Trebuie să înţeleagă faptul că la orice lucrare apar probleme şi defecţiuni care se pot repara fără probleme”, a spus Răgman.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: