Muzeu Brâncuşi în casa de protocol a lui Ceauşescu

Muzeul Brâncuşi va fi amenajat temporar la Muzeul de Artă din Târgu Jiu, a anunţat primarul Florin Cârciumaru. Acesta a spus că soluţia va fi una de moment, până când va fi găsită finanţare pentru un muzeu adevărat, cu o arhitectură deosebită, pentru care va fi organizat un concurs de soluţii.

Toţi parlamentarii USL Gorj au votat acum câteva luni împotriva unei iniţiative legislative privitoare la înfiinţarea unui Muzeu Brâncuşi la Târgu Jiu, iar de atunci tot încearcă să dreagă busuiocul. Aleşii spun că vor un muzeu adevărat, de asta ar fi votat împotriva unui proiect pentru care nu era asigurată sursă de finanţare.

Până la o soluţie adevărată, autorităţile merg pe o variantă improvizată, aceea de a amenaja un muzeu Brâncuşi în muzeul de artă din Parcul Central, care era înainte de revoluţie Casa de protocol a familiei Ceauşescu. Muzeul este acum în administrarea Consiliului Judeţean Gorj, care ar fi de acord cu iniţiativa lui Cârciumaru. Muzeul va găzdui expoziţii media, expoziţii video şi foto cu lucrările sculptorului. De asemenea se va încerca aducerea de la Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul de Artă din Craiova  unei părţi din bunurile din colecţia Constantin Brâncuşi.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: