Muzeul fantomă din Târgu Jiu are director

“Se înființează la Târgu Jiu Muzeul Național "Constantin Brâncuși", denumit în continuare Muzeul, instituție publică de importanță națională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii” - acesta este primul articol dintr-o lege aproabată de parlament în anul 2015. Au trecut patru ani și muzeul nu a fost înființat. Mici demersuri au fost făcute, în sensul în care Casa Gănescu, aflată la kilometrul zero al municipiului Târgu Jiu, a fost transferată către Ministerul Culturii, pentru a găzdui acest muzeu.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a fost la Târgu Jiu la finalul lunii martie și a promis că muzeul va fi funcțional în două luni. În loc de asta, aflăm dintr-un comunicat al PNL Gorj că, deși muzeul nu există, acesta are director. Este vorba de Valentin Chepeneag, un istoric care ar fi consilierul deputatului PSD Mihai Weber. „Prin această numire, PSD-iștii batjocoresc pentru a mia oară memoria marelui sculptor Constantin Brâncuși și demonstrează că nu au nicio urmă de respect față de valorile autentice ale acestei țări și nici pentru identitatea națională, singura lor preocupare rămânând satisfacerea cu sinecuri a unor personaje cu adeziune la PSD“, se arată într-un comunicat al PSD.

Legea nr. 199/2015 pentru înființarea Muzeului Național "Constantin Brâncuși", în vigoare de la 1 ianuarie 2016, prevede că ”Muzeul este condus de un manager desemnat prin ordin al ministrului culturii, în urma unui concurs de proiecte de management, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 269/2009, cu modificările și completările ulterioare”.

Un astfel de concurs nu s-a ținut, spun liberalii. „Solicităm PSD să precizeze unde se află biroul unde își desfășoară activitatea Valentin Chepeneag și care este programul său de lucru, dat fiind faptul că bănuim că nu este plătit doar pentru că deține calitatea de membru PSD“, se arată în comunicat.

Vizualizări: 1,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: