N-au recunoscut evaziunea, dar au plătit prejudiciul

Trei administratori de firme trimişi în judecată de procurorii gorjeni în urmă cu mai bine de un an au fost audiaţi joi pentru prima dată la Tribunalul Gorj, niciunul dintre ei nerecunoscând acuzaţiile ce le sunt aduse.

Alexandru Tatomir, Cornel Ţuţu şi Adrian Popescu au explicat pe rând afacerile pe care le-au derulat şi care au fost verificate de anchetatori, ei menţionând că pentru fiecare tranzacţie în parte au emis facturi şi chitanţe pe care le-au înregistrat în contabilitatea firmelor lor. Cei trei au menţionat că nu au motive să pledeze vinovaţi atâta timp cât ştiu că au procedat corect şi nu au încercat să păcălească statul.

Unul dintre ei, Cornel Ţuţu, chiar a achitat prejudiciul de circa 20.000 de lei care îi era imputat, el explicând în instanţă că asta nu înseamnă şi că recunoaşte faptele. Banii au fost viraţi către ANAF pentru că oricum ar fi fost indisponibilizaţi de către anchetatori pe parcursul cercetărilor şi a procesului şi nimeni nu s-ar fi folosit de ei. În aceste condiţii, inculpatul a preferat să ştie stins litigiul cu Fiscul, bărbatul sperând ca la finalul procesului să fie declarat nevinovat şi să îşi recupereze suma respectivă. (G.I.)

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: