Ne vaccinăm copiii?

E o nouă modă să nu mai vaccinezi copiii. Na, e doar o modă, o să treacă, dar asta mi se pare nițel riscantă. Pe “vremea” mea era în vogă să dai paracetamol “preventiv”după vaccin. Ambele abordări mi se par greșite.

În general mi se pare aiurea pentru o mamă să facă ceva doar pentru că “haita”  face așa (fetelor, scuze, puteam alege un cuvânt și mai urât care să descrie un grup). Adică măcar dacă ar lua decizii pentru ea, ducă-se. Dar nu, sunt pentru o altă mică ființă care nu se poate apăra și depinde 100% de ce decizi tu. Așa că eu cred că îi datorăm să facem alegeri informate.

Habar n-am dacă e adevărată povestea cu autismul ca urmare a vaccinării ROR (e plin internetul și presa). Personal mă îndoiesc, nu ziceau că e genetic? Dacă e genetic  înțeleg că e doar declanșat de vaccin. Și dacă l-ar declanșa TV-ul sau o explozie ce ar face? Ar da Sony în judecată?

Da, fetița mea e vaccinată. Schema obligatorie. De fapt nu e obligatorie, e cea recomandată de Ministerul Sănătății, nici un vaccin nu e obligatoriu.

Să încerc să fiu mai coerentă (stați ușor, că știu că nu-mi iese, nu vă dați ochii peste cap). Când alegi sau nu să iei o decizie care poate fi una de viață sau de moarte (și cu vaccinurile poate fi) e bine să fii informat. Și… mnu, nu mă refer la articole din presă sau de pe bloguri (nici măcar al meu) sau Facebook. Că numai de-astea văd. Era unul acum o lună cu niște copii pe care îi duruse mâna/ piciorul/ urechea/ unul mersese în spate/ altul se cocoțase în copac/ altul plecase pe Lună. Toate din cauza vaccinului. Nu serios, era penibil, fără nicio justificare.

Ce încerc să vă rog e nu să vă vaccinați copiii, sincer, sunt ai voștri, e clar doar treaba voastră. Cum spuneam, a mea e deja vaccinată, deci e tardiv. Dar vă rog să vă informați. La un medic în care aveți încredere. Nu e niciun medic în care să aveți încredere. Nu e niciunul în România? Serios? Hm. O fi oare posibil ca problema să fie la pacient și nu la doctor? Mergeți și cereți o altă opinie. Citiți studii ale organismelor medicale recunoscute internațional (Organizația Mondială a Sănătății de exemplu). Credeți date și nu povești emoționante.  Cum ar fi de exemplu că înainte de introducerea vaccinului pentru difterie, în 1922, 175 .822 de oameni mureau din cauza acestei boli. În 1998 mai murea doar unul.

Mie uneia mi-e frică să mă joc cu focul. Și astea…ei bine, sunt niște chestii care, cum spuneam, pot avea consecințe majore. Când am o problema legală mă duc la un jurist. Când am o problema cu impozitele mă duc la contabil. Când mă doare un picior mă duc la doctor si ascult naiba ce îmi zic aia de au învățat ceva despre treburile astea. Mi se pare ca e un tâmpit? (nu-i exclus, dar sigur nu mai tâmpit ca mine, care am studiat fluturi nu-s mai priceput la niciunul din subiectele de mai sus). Mă duc și cer o altă opinie. Și încă una. Dacă doi specialiști îmi zic sa mă duc să mă culc, păi mă duc să mă culc. Serios. Na, dacă se contrazic și doctorii între ei e deja altă treabă, despre care poate povestim într-un episod viitor.

sleepy00.wordpress.com

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: