Negocierea lui Kovesi, via USR

Uniunea Salvați România, partid creat din nimic de Nicușor Dan, a prins la electorat pentru că exprima vocea tinerilor din mediul urban, care își doresc o viață ca afară. Nu vor putere, nu vor funcții, vor să câștige bine, să se distreze, să călătorească, să își facă familii. Vor școli, spitale, drumuri.

Nicușor Dan a fost eliminat atunci când a refuzat să predea partidul lui Cioloș. Fără Nicușor Dan, USR a scăzut la jumătate în sondaje, în ciuda determinării cu care tinerii parlamentari ai partidului au făcut opoziție infractorilor din parlament.

USR, cu Dan Barna președinte, s-a lipit de noua formațiune a lui Cioloș, s-a delimitat de președintele Iohannis și, mai nou, a anunțat că o vrea pe Laura Codruța Kovesi candidat la președinție.

Nu este nimic mai rău pe scena politică de astăzi decât PSD-ul lui Dragnea. Dar și celelalte partid sunt atât de jalnice, încât cred că o să votez la nimereală. PNL nu poate să câștige cu Orban președinte. USR nu mai e același fără mișcările civice care l-au ridicat. Despre platforma lui Cioloș nu știu decât că există. Despre PMP nu putem vorbi decât la trecut. ALDE nu se pune, că este doar un altfel de PSD.

Nu știu ce blestem o fi aruncat deasupra României, dar parca toate partidele promovează mediocritatea. Cum bine spunea un primar din Gorj, parcă nu mai avem decât politicieni de rangul al doilea.

Anul 2019 bate la ușă și va trebui să alegem un nou președinte. Așa cum merg lucrurile, vom avea de ales între Dragnea, Tăriceanu, Iohannis, Kovesi. Ce să alegi? Tot răul cel mic?

Nu cred că Laura Codruța Kovesi va intra în politică. Am mai spus, este prea lipsită de nuanțe. Cred însă că va face jocul USR o vreme, ca să își negocieze o funcție undeva prin Europa, unde să nu aibă statutul de subordonat. Înțeleg din presa centrală că ar fi demisionat de la DNA dacă i s-ar fi făcut un loc la Curtea Constituțională. Doar că nu s-a putut, cineva a stricat jocul. De ce îi face USR acest serviciu? Pentru că USR nu mai este partidul lui Nicușor Dan.

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: