Veste nouă de la Dăncilă

Vestea este o noutate pe care i-o spui cuiva. Vestea nouă pe care ne-a dat-o ieri Dăncilă în parlament, la moţiunea de cenzură, este o noutate nouă. Un pleonasm, adică.

Toţi facem greşeli, iar asta cu „vă dau o veste nouă” nu este cea mai gravă făcută de Dăncilă în cele câteva luni de când este prim-ministru. Totuşi, atunci când presa te consideră deja o campioană a gafelor şi când îţi vânează fiecare greşeală, poţi să fii mai atent. Viorica Dăncilă nu a vorbit liber, a citit. Chiar atât de greu o fi pentru pesedişti să angajeze pe cineva să îi corecteze discursul?

Drept este că şi acolo unde scria corect, Dăncilă a citit greşit. A spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială şi a fost o chestiune de minute până să apără primele bancuri. „În semn de omagiu pentru Viorica Dăncilă, Campionatul Mondial de Fotbal se va chema de acum încolo Campionatul Monetar de Fotbal”, este doar una dintre poantele apărute.

Viorica Dăncilă este tipul de personaj care face orice i se cere, fără nicio problemă, fără nicio tresărire. A fost aproape amuzantă prin seninătatea cu care îl ataca pe Traian Băsescu. Cred că ar spune la fel de senin că Donald Trump e naşpa, dacă aşa i-ar cere Dragnea. Şi nu o luaţi ca pe un act de curaj. Viorica Dăncilă este doar ruptă de realitate, este incapabilă să înţeleagă lumea, aşa că singurul ei reper este Liviu Dragnea. Cu certitudine, Dăncilă va avea curajul să facă şi să spună lucruri pe care Dragnea însuşi nu ar avea curajul să le facă direct, pe faţă.

Al doilea personaj interesant al zilei de miercuri a fost Victor Ponta. Deputatul de Gorj a spus din start că moţiunea pică, dar a anunţat că la toamnă vom avea alt guvern. Un guvern format din PSD fără Dragnea, ALDE şi Pro România. Tăriceanu nu s-a delimitat încă de acest scenariu, care va fi probabil întors pe toate părţile în săptămânile de vacanţă care urmează.

Vizualizări: 1,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: