Negocieri blocate pe mai departe

PSD Gorj nu a primit nici ieri vreo veste de la Mircea Geoană despre blocajul în relaţiile cu PDL şi, în consecinţă, negocierile dintre cele două partide rămân blocate. Social-democraţii nu au mai transmis nicio informaţie despre eventuale discuţii între şeful lor de partid şi premierul Emil Boc, aşa cum anunţau la începutul săptămânii. O delegaţie a filialei, în frunte cu preşedintele Florin Cârciumaru şi preşedintele executiv Ion Călinoiu, a mers atunci la Bucureşti pentru a discuta din nou despre soluţia care poate debloca negocierile. „Excursioniştii” PSD Gorj speră însă în continuare că vor primi răspunsul pentru care au tot văzut Bucureştiul iarna aceasta, un termen limită nefiind însă de precizat, semn că aşteptările sunt zadarnice.

Ion Călinoiu refuza ieri să recunoască faptul că deplasările la Bucureşti nu au avut rezultatul scontat, preşedintele executiv al PSD Gorj menţionând că rămâne interesat de felul în care se rezolvă problema şefilor din minerit şi energie. Social-democratul s-a făcut că plouă atunci când a fost întrebat despre răspunsul aşteptat de la Geoană, atitudinea politicianului neavând nicio legătură cu codul galben instituit de meteorologi şi pentru judeţul Gorj. Călinoiu a menţionat doar că doreşte şefi competenţi în minerit şi energie şi cam atât, mai ales că marţi a avut o ieşire publică în care l-a nominalizat pe consilierul judeţean Corneliu Boldor ca persoană susţinută de PSD Gorj la şefia SNLO, în cazul în care societatea ar reveni social-democraţilor.

Evident că imediat s-a simţit cu musca pe căciulă Andrei Maioreanu, un alt consilier judeţean, care, după ce a pierdut şefia Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, aspiră acum şi el la postul de director general, el având depus în acest sens un CV la partid. Asta poate explica şi de ce anume a refuzat Maioreanu oferta actualului „general” Daniel Burlan de a fi cooptat în echipa de acum din fruntea SNLO. PSD Gorj cere şefia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, cel puţin, şi pentru că în fruntea SNLO a fost numit un membru al PDL a blocat negocierile cu democrat-liberalii.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: