Negocieri reluate pentru Cumințenia lui Brâncuşi

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunţat că negocierile pentru „Cumințenia Pământului” au fost reluate şi că se va face o nouă evaluare a lucrării, iar la finalul acesteia statul va decide dacă își exercită sau nu dreptul de preempțiune. „Am reluat negocierile pentru Cumințenia Pământului. Nu sunt decât niște faze premergătoare. În discuția cu moștenitorii am picat de acord să existe o nouă evaluare de experți, un expert numit de dumnealor, un expert numit de ministerul Culturii, astfel încât să ajungem pe o evaluare finală. La sfârșitul evaluării, statul va decide dacă își exercită sau nu dreptul de preempțiune”, a declarat ministrul.

El a arătat că are în vedere finalizarea negocierilor cu moştenirorii până la sfârșitul anului, iar banii care au fost deja strânși să fie folosiți în acest sens.
„Dacă nu vom vom putea să facem acest lucru, conform Hotărârii de Guvern, ei trebuie rambursați. Există niște costuri legate de rambursarea acestor bani, sunt aceste comisioane bancare”, a spus Romaşcanu. (A.A.)

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: