Negocierile în comisia mixtă, reluate miercuri

Miercuri va avea loc o nouă şedinţă a comisiei de negociere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, în vederea elaborării noului Contract Colectiv de Muncă. Sindicatele au cerut la şedinţa de vinerea trecută ca miercuri să li se pună la dispoziţii noi informaţii legate de proiecţia bugetară pe acest an.

Marin Golea, reprezentat FNME, declara vineri că solicitarea sindicatelor este de suplimentare a fondului de salarii cu 30 de milioane de lei. Deocamdată există un protocol asumat de conducerea CEO pentru o suplimentare de 20 de milioane de lei.

Negocierea este una complicată, pentru că se doreşte includerea unor sporuri în salariul de bază, dar şi o grilă de salarizare unică. CE Oltenia a fost constituit în 2012 prin fuziunea a patru companii, dar de atunci s-a mers pe grile preluate de la fostele societăţi. „Ne-am complăcut din 2013 până acum în această situaţie. Etapizat poate că le puteam rezolva până acum. Vom discuta foarte serios în ceea ce priveşte grila de salarizare, avem acum un sistem din 2013, moştenit din cele patru companii, vrem un sistem unitar şi în ceea ce priveşte sporurile, să nu existe diferenţe majore de salarizare între o unitate şi alta”, a spus Ion Ruşeţ, consilier al directorului CEO, menţionând că „vom găsi o formulă în care oamenii să nu piardă din câştigul net”.

Discuţii vor fi şi în privinţa voucherelor de vacanţă, o cheltuială care nu este prinsă în proiectul de buget. „La ora la care discutăm nu avem prevăzută această cheltuială. Dar, suntem într-un proces de negociere”, a spus Ruşeţ.

Acesta a spus că sindicatele nu sunt obediente, cum scrie presa, ci sunt chiar incisive la negocieri: „Nu este niciun secret că sindicatele sunt extrem de incisive, sunt în concurenţă, ceea ce pentru noi este incomod. Există şi abordarea de a cere pentru că dă bine la oameni. Cred că vom găsi o formulă de echilibru”.

Vizualizări: 1,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: