Negocierile PDL-PSD, în impas

Delegaţiile PDL şi PSD Gorj ar trebui să reia azi negocierile pentru împărţirea posturilor de conducere, după ce ieri au convenit să sisteze discuţiile după doar câteva minute. Surse din rândul celor două echipe de negociere au precizat că reprezentanţii PDL şi PSD Gorj nu au căzut de acord cu privire la nominalizările făcute pentru unele posturi de conducere şi, în consecinţă, a fost cerut un răgaz pentru consultări în cadrul filialelor.

Primele consultări dintre cele două delegaţii s-au purtat duminică seara, liderii social-democraţi şi cei ai democrat-liberalilor convenind ca nimeni din echipele de negociere să nu divulge presei vreo informaţie din timpul discuţiilor. Ambele echipe şi-au desemnat câte un purtător de cuvânt, respectiv pe Corneliu Popescu, de la PSD Gorj, şi Cosmin Popescu, de la PDL Gorj. Cei doi au precizat că singurele informaţii care vor fi făcute publice vor fi prezentate prin intermediul unui comunicat de presă la sfârşitul negocierilor. Atât Corneliu Popescu, cât şi Cosmin Popescu, au menţionat că nimeni din cei 10 participanţi la negocieri nu are voie să divulge vreo informaţie presei fără acceptul unanim al membrilor celor două delegaţii.

Cei doi purtători de cuvânt spun că, luni, delegaţiile PSD şi PDL Gorj au oprit negocierile pentru a avea consultări cu colegii din organizaţii şi pentru a-i informa pe aceştia cu privire la mersul discuţiilor. Negocierile vor fi reluate marţi, fără a fi obligatorie însă finalizarea acestora. Cele două filiale vor semna totuşi la finalul discuţiilor un protocol de colaborare pe care se vor angaja să îl respecte pentru următorii patru ani.

Delegaţia PSD Gorj este formată din preşedintele său Florin Cârciumaru, care este primar al municipiului Târgu Jiu, din şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi din vicepreşedinţii Mugurel Surupăceanu, care este deputat, şi Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin care la alegerile parlamentare a dorit să candideze ca independent. Acestora li se adaugă Corneliu Popescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

Delegaţia PDL Gorj este formată din liderul interimar deputatul Cosmin Popescu, precum şi din ceilalţi doi parlamentari ai filialei, respectiv senatorul Ion Ruşeţ şi deputatul Severus Militaru. De asemenea, fostul preşedinte al organizaţiei, Ionel Manţog este membru al echipei de negociere cu PSD Gorj, membru supleant din partea democrat-liberalilor fiind Ion Gruescu, primar în comuna Negomir, comună din care provine liderul PSD Gorj Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: