Negocierile PDL-PSD rămân blocate în Gorj

Negocierile dintre PSD şi PDL Gorj rămân blocate şi la acest început de săptămână. Liderul interimar al democrat-liberalilor gorjeni, deputatul Cosmin Popescu, afirmă că nimeni din partea social-democraţilor nu a dat vreun semn că aceştia ar dori reluarea discuţiilor. Şeful PDL Gorj spune că el şi colegii săi sunt dispuşi oricând să se aşeze din nou la masa negocierilor, dacă şi partenerii de guvernare din PSD Gorj doresc acelaşi lucru.

Negocierile dintre cele două filiale au fost întrerupte săptămâna trecută, după ce social-democraţii s-au declarat nemulţumiţi de felul în care s-au împărţit funcţiile de conducere în minerit şi energie. Reprezentanţii PDL Gorj au menţionat că împărţirea respectivă a fost decisă la nivel central între şefii celor două partide, însă cei de la PSD Gorj au stabilit că nu vor relua negocierile până când Mircea Geoană nu va clarifica situaţia.

Singurii care se bucură deocamdată de blocarea negocierilor sunt şefii din PNL Gorj care au şi funcţii de conducere în administraţia locală sau judeţeană. Cele două partide ajunse la guvernare ar urma să schimbe din funcţii toţi foştii directori, dar şi pe prefectul judeţului, postul respectiv revenind conform protocolului de guvernare filialei judeţene a PSD.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: