Negocierile pentru cota de cărbune, în luna iulie

Problema legată de acordarea cotei de cărbune angajaţilor CE Oltenia va fi discutată de administraţia CE Oltenia şi sindicatele reprezentative la nivel de ramură în luna iulie. Cel puţin asta susţine Ion Ruşeţ, director în cadrul companiei, care a lăsat de înţeles că nu poate garanta salariaţilor complexului că vor beneficia de această facilitate şi în acest an.

Facilităţile din Contractul Colectiv de Muncă al salariaţilor CE Oltenia nu pot fi discutate mai devreme de luna iulie, pentru că atunci a fost planificată întâlnirea dintre administraţie şi sindicate, spune Ion Ruşeţ, care nu înţelege de ce sindicaliştii din Federaţia „Univers” au solicitat o astfel de întrevedere mai devreme. „Am înţeles că cei de la „Univers” ne-au înaintat o adresă prin care solicită o întâlnire pentru a discuta referitor la cota de cărbune. Întâlnirea este prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă să se desfăşoare în luna iulie. Întâlnirea va avea loc, cel mai probabil, la jumătatea lunii iulie”,  a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Cât despre posibilitatea ca salariaţii să primească echivalentul în bani a cotei de cărbune, Ruşeţ a explicat că nici nu se poate discuta deocamdată despre aşa ceva şi că problema se pune dacă vor primi această cotă de cărbune salariaţii. „Prima dată să se stabilească că se acordă cota, după aceea etapa a II-a”, a precizat acesta.

Creţan: SMEO e în campanie electorală

Constantin Creţan, vicepreşedinte al Federaţiei “Univers”, spune că adresa înaintată la CE Oltenia a fost depusă de cei de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) şi că au făcut acest lucru ca să îşi asume un merit fără să facă nimic, pentru că oricum întâlnirea dintre administraţie şi sindicate era prevăzută în CCM. “Şmecheraşii ăştia, sindicatele galbene de la SMEO, vor să-şi asume nişte responsabilităţi că ar fi meritul lor. Căldăruşe şi ceilalţi, ca să arate că, vezi Doamne, ei sunt cei care obţin drepturi pentru mineri. Nu! E o făcătură în care îşi arogă nişte drepturi care nu sunt ale lor. Fac propagandă, sperând că vor mai lua oameni în sindicatul galben. SMEO e în campanie electorală şi încă mai vrea să devină sindicat majoritar. În Contractul Colectiv de Muncă spune clar, că trebuie negociată această cotă de cărbune în luna iulie”, a comentat Constantin Creţan.

Sindicalistul a mai spus că o altă propunere pe care o va face federaţia administraţiei este aceea de acordare a acelor vouchere de vacanţă astfel încât salariaţii să poată merge şi în alte staţiuni, nu doar la Săcelu, pentru a face tratament. “Acum a mai apărut, în conformitate cu legislaţia, acordarea de vouchere pentru vacanţă. Vom cere şi noi la întâlnirea cu administraţia din luna iulie, pentru ca salariaţii să poată merge şi în alte staţiuni să se trateze. Aşteptăm ca hotărârea să fie publicată în Monitorul Oficial”, a precizat Creţan.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: