Negocierile pentru secretari de stat, amânate după buget

Gorjenii din USL îşi doresc funcţii în ministere, vizându-le mai ales pe cele care au legătură cu mineritul şi energia. Liberalul Dian Popescu susţine însă că negocierile au fost amânate până după adoptarea bugetului, care are prioritate. Între timp însă, alte judeţe anunţă deja numele viitorilor secretari de stat.

PNL Gorj vrea cel puţin două funcţii de secretar de stat în guvernul Ponta 2. Preşedintele Dian Popescu spune că deocamdată nu se poartă negocieri, deoarece are prioritate adoptarea bugetului. „Până în acest moment nu am purtat negocieri pentru numirea unor secretari de stat la nivelul PNL şi din câte ştiu nici la nivel de PSD nu au fost purtate astfel de discuţii. Are prioritate acum adoptarea bugetului ş toţi miniştrii sunt implicaţi”, a explicat senatorul Popescu.

Acesta a precizat însă că îşi doreşte pentru Gorj cel puţin două funcţii de secretar de stat în ministerul Energiei condus de Constantin Niţă şi în Ministerul Economiei condus de Varujan Vosganian. „Sectorul energetic înseamnă foarte mult pentru Gorj şi este normal ca specialişti din judeţ să meargă în aceste ministere”, a explicat Dian Popescu. Şi PSD vizează Ministerul Energiei, singurul nume vehiculat până acum fiind cel al lui Andrei Maioreanu.

Deocamdată au rămas pe funcţii cei care le-au ocupat în timpul guvernării Ponta 1 şi anume Bebe Ionică la Comunicaţii, Adrian Gorun la Externe şi Octavian Lupulescu subsecretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: