Negrescu, demis din fruntea teatrului. Consilier PSD: Avem nevoie de un manager adevărat! 

Consiliul Local Târgu Jiu a decis, luni, 29 mai, demiterea lui Marian Negrescu din fruntea Teatrului „Elvira Godeanu”, după ce acesta a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate. Consilierii liberali au propus ca Negrescu să mai rămână în funcţie până în septembrie, pentru a-și duce la bun sfârşit proiectele. „Astea sunt declarații politice”, a reacționat consilierul ALDE, Eduard Lădaru. „Dacă veneați aseară la teatru, vedeaţi că nu e”, a replicat liberala Rodica Ghimiș, explicând astfel că Marian Negrescu are merit în ceea ce înseamnă organizarea Festivalului Național „Zilele Elvira Godeanu”, în cadrul căruia au fost aduși la Târgu Jiu actori renumiți din mai multe teatre din țară.

Ameninţaţi cu plângerea penală

Responsabilii cu legalitatea din Primăria Târgu Jiu au explicat că hotărârea nu mai poate suporta amânare, consilierii riscând amenzi și chiar plângeri penale. „Amendă pentru fiecare consilier 200 de lei, plus plângere penală în cazul neducerii la îndeplinire a deciziei Înaltei Curți. Termenul este azi, termenul curge de 30 de zile din data de 26.04.2017 în momentul înregistrării adresei ANI la primărie”, a spus Camelia Grecu, director resurse umane la Primăria Târgu Jiu. „Am o întrebare pentru doamna Grecu. Pentru abținere, ce sancțiune este?”, a întrebat Daniela Grădinaru, PMP. „E doar 100 de lei”, a spus amuzat Cristian Toader Pasti. „Mai este vreo formă care să ducă la 50 lei?”, a răspuns, în același ton, Grădinaru. Social-democrații au votat pentru demitere, iar aleşii PNL și consiliera PMP Daniela Gărdinaru s-au abținut de la vot.

Cel care va asigura interimatul, timp de 120 de zile, până la promovarea prin concurs a unui nou manager, este actorul Cosmin Brehuță.  Consilierul local Cristian Toader Pasti a spus că teatrul are însă  nevoie de un manager care să nu fie actor. „Din punct de vedere al managerului, a greșit. A greșit. Și dânsul știe că a greșit. Nu ne-a cerut decât să încercăm să prelungim până în septembrie această stare de lucru pe care, dacă o prelungeam, nu câștiga mare lucru (...). Haideți să găsim cele mai bune măsuri astfel încât Marian Negrescu să rămână în continuare în teatrul nostru, ca actor, iar la conducerea teatrului din Târgu Jiu, trebuie adus un manager adevărat. Și nu unul dintre actori!”, a susţinut Pasti.   

Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: